Τελευταία Νέα:

Εκλογές 2023: Τα 3 αιτήματα που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων ενόψει εκλογών, ζητώντας να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία των ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με το κόμμα να καταθέτει σήμερα (24.04.2023) τρία σχετικά αιτήματα. 

Ειδικότερα, όπως δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σήμερα τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση με τις δημοσκοπήσεις στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Πρώτον, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Τρίτον, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Στην πραγματικότητα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τον ακριβή αριθμό των ερωτηθέντων, τις ηλικίες, πόσοι απάντησαν καθώς και αλλά στοιχεία τα οποία βάση του νόμου θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται.

Μπαίνοντας πάντως στην τελική ευθεία, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες εμφανίζουν την διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώνει.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις νέες δημοσκοπήσεις με μία φωτογραφία από την περιοδεία του στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδική, όπου υπήρχε πλήθος κόσμου για να τον ακούσει.

Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το θέμα τόνισε ότι: 

«Δεν χρειάζεται να δούμε τις μπάρες των δημοσκοπήσεων, θα τις δούμε τις μπάρες το βράδυ της 21ης του Μάη, γιατί βλέπουμε το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η αναφορά του στο τι περιμένει να συμβεί μέσα στην προεκλογική περίοδο.

«Αυτές τις 29 και μία μέρες που μείνανε θα δούμε πολλά μπροστά μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το καθεστώς αυτό θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας, για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δεν θα τα καταφέρει, αλλά να ξέρετε: Οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευθούν το επόμενο διάστημα από το καθεστώς Μητσοτάκη. Άλλωστε στις αποστασίες -μία τέτοια κατήγγειλε σήμερα ο Βελόπουλος για κάποιους βουλευτές του- η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how, ξέρει πώς ακριβώς γίνονται. Θα δούμε πολλά, θα τα κάνουν όλα, θα τα δώσουν όλα. Αλλά δεν θα αποτρέψουν το μοιραίο. Τις μπάρες των δημοσκοπήσεων θα τις δούμε το βράδυ της 21ης του Μάη», συμπλήρωσε. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στην Κω όπου θα ανακοινώσει και την υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου προς τιμήν του στενού του φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Χθες πάντως έγινε γνωστό ότι η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.