Τελευταία Νέα:

Χρέη στην Εφορία: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις αιτήσεις στις 36,72 και 120 δόσεις! - Ποιοι και πώς μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ


Ανοίγουν, σήμερα Παρασκευή (7/4) οι πλατφόρμες της ΑΑΔΕ για τις 36, 72 και 120 δόσεις μέσω των οποίων οι οφειλέτες θα έχουν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τα χρέη τους και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η μία πλατφόρμα αφορά τη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τα χρέη τους από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Παράλληλα ανοίγουν:

► Η πλατφόρμα για να ενταχθούν στη παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων όσοι την έχασαν έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 και

► η πλατφόρμα των 36 ή 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας που δίνει νέα ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ειδικότερα ο χάρτης των ρυθμίσεων διαμορφώνεται ως εξής:

►Η νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ παράλληλα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. 
Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ και συνοδεύεται από ευεργετήματα όπως είναι η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών. 
Για τους οφειλέτες που δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2023 και τις έχουν ήδη εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, δίνεται η δυνατότητα να τις υπαγάγουν και αυτές στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων, ενώ αν την 1η Νοεμβρίου 2021 υφίστανται ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων η οποία μεταγενέστερα χάθηκε και ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν νέες οφειλές, μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, τότε οι νέες αυτές οφειλές μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

► Η αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων, πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 με την καταβολή δύο δόσεων, της τρέχουσας και μιας επιπλέον, που αποσβένει παλαιές υποχρεώσεις, με σειρά παλαιότητας. 
Η αναβίωση των ρυθμίσεων περνάει από την υποχρεωτική, εντός μηνός από την επικύρωση της αναβιώσεως, ένταξη των αρρύθμιστων οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Το σχήμα αυτό καλύπτει και όσους είχαν ενταχθεί νωρίτερα στις 24-48 δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση. 
Με τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή με τη καθυστέρηση της καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπόλοιπου των οφειλών.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.