Τελευταία Νέα:

Το λαχανικό που αυξάνει την άσχημη μυρωδιά στον ιδρώτα


Είναι γνωστό ότι η κακή μυρωδιά του σώματος προκαλείται λόγω των βακτηρίων που ζουν στις περιοχές που κυρίως ιδρώνουμε (μασχάλες, πόδια, κλπ) όπως είναι το Corynebacterium.

Και βέβαια, όσο περισσότερο ιδρώνουμε τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση.

Η κακοσμία του ιδρώτα σίγουρα εξαρτάται, επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνουμε καθώς πολλές από αυτές κάνουν το πρόβλημα εντονότερο.

Στην κατηγορία αυτών των τροφών ανήκει και ένα αγαπημένο, για πολλούς, λαχανικό. Η ντομάτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τερπένια, ουσίες που χαρίζουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση τους (π.χ. στα πορτοκάλια).

Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία όσων ιδρώνουν πολύ, θα πρέπει να ξέρετε και τον ρόλο που παίζει η ντομάτα στη μυρωδιά του ιδρώτα σας.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.