Τελευταία Νέα:

Φώτο - Δίχασε το αυγό-«γίγας» - Σωρεία ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων στην Πτολεμαΐδα



Μέρα ξεγνοιασίας η σημερινή για μικρούς και μεγάλους στην Πτολεμαΐδα, όπου ένα πελώριο πασχαλινό αυγό τους περίμενε για να βάλουν τη δική του εοραστική πινελιά.
Πόκειται για ένα αυγό ύψους 2,17 μέτρων και βάρους 10 κιλών το οποίο φιλοτέχνησε η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου. Περιμετρικά του αυγού που κοσμεί την κεντρική πλατεία της περιοχής κρέμονται μικρά αυγά που μπορούσαν να ζωγραφίσουν όσοι το επιθυμούσαν, με «πρωταγωνιστές» τους μικρούς μας φίλους.

c3d6d4296e8cde9db5247054b4738da1_L

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα εκατοντάδες αυγά που είναι δεμένα και κρεμασμένα επάνω στην κατασκευή, που αποτελείται από μονωτικό υλικό και φελιζόλ. Ακολούθως μπορούν να τα κρατήσουν ως ενθύμιο της εκδήλωσης και ως κίνητρο για να το επαναλάβουν του χρόνου», τόνισε η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πασχαλινό αυγό «γίγας» στην Πτολεμαΐδα | 13/04/2023 | ΕΡΤ


Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013 -με μικρότερες κατασκευές- ως ένα κάλεσμα στα παιδιά να εκφράσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους χρησιμοποιώντας μπογιές και πινέλα. Η δράση ωστόσο είχε προγραμματιστεί εξαρχής να έχει μονοήμερη διάρκεια και συγκεκριμένα μόνο για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

Αν και πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στην εικαστικό για το έργο -το μεγαλύτερο αυγό που σχεδιάστηκε ποτέ στην χώρα-, υπήρξαν και εκείνοι που αποδοκίμασαν τόσο το δημιούργημα όσο και την... δημιουργό.

Αφορμή για τον σάλο που προκλήθηκε, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στάθηκαν τα... χρώματα του οράνιου τόξου με τα οποία ήταν βαμμένο το αυγό, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πλήθος ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων να κατακλύσουν τους λογαριασμούς της στα social media.

avgo000
Συγκεκριμένα, τα υβριστικά σχόλια έγιναν κάτω από την ανάρτηση της Ντανιέλας Νικόλοβα-Σιδηροπούλου για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη. Η εικαστικός επέλεξε να «κλείσει» το ζήτημα με μία απάντηση που δεν επιδέχεται περαιτέρω σχολιασμό: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια! Καλό είναι να μην δημιουργούμε άστοχες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να σπείρουμε διχόνοια. Εάν ενοχλούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου…».

Δείτε την ανάρτηση και τα σχόλια:

avgo8
avgo9


avgo10















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.