Τελευταία Νέα:

Σκύλος: Πως θα δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και στον κήπο


Αν είστε νέος κηδεμόνας σκύλου, προφανώς θα έχετε πάρει κάποιες πληροφορίες για το πώς να φροντίζετε το νέο σας κουτάβι. 

Καθώς το σπίτι σας θα είναι το μέρος όπου ο σκύλος σας θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ειδικά τα κουτάβια αλλά και μερικά μεγαλύτερα σκυλιά έχουν πολύ ενέργεια αλλά και περιέργεια να εξερευνήσουν το περιβάλλον, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να το αποτρέψετε από το να αποκτήσει πρόσβαση σε οτιδήποτε επικίνδυνο.

Τα κουτάβια κυρίως, εξαρτώνται για τα πάντα πλήρως από εσάς και η ασφάλειά τους θα πρέπει να είναι η Νο1 προτεραιότητά σας.

Προφυλάξεις για να είναι ο σκύλος σας ασφαλής μέσα στο σπίτι

♦ Αποφύγετε να δίνετε τροφές δικές σας όταν τρώτε. 
Τα κουτάβια μπορεί να φαίνονται αξιολάτρευτα καθώς ζητιανεύουν για φαγητό, αλλά πολλές ανθρώπινες τροφές δεν είναι καλές γι’ αυτά. 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη με ξυλιτόλη, τη σοκολάτα, τις σταφίδες, τα κρεμμύδια και άλλες τροφές που είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδεις και τοξικά για τα σκυλιά.



♦ Διατηρείτε τα είδη καθαρισμού σε ψηλά ντουλάπια ή ασφαλισμένα πίσω από πόρτες με μάνταλα ασφαλείας για παιδιά. 
Όταν τα χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι βρίσκεται εκτός του χώρου, ώστε να μην επηρεάζεται από τους ατμούς που εκπέμπουν οι χημικές ουσίες.

♦ Αποθηκεύστε σε ασφαλές μέρος τα φάρμακα. 
Αποφύγετε να διατηρείτε τα φάρμακα, ακόμη και σε μπουκάλια χαπιών ή διανεμητές, σε χαμηλά τραπέζια, πάγκους μπάνιου ή κομοδίνα, όπου το κουτάβι μπορεί εύκολα να τα φτάσει.

♦ Διατηρείτε τα καπάκια της τουαλέτας κλειστά, ώστε το κουτάβι να μην πίνει από την τουαλέτα ή να μην μπορεί να πέσει μέσα.

♦ Βγάλτε τα ηλεκτρικά καλώδια από την πρίζα, μετακινήστε τα εκτός εμβέλειας, ή περάστε τα μέσα από τα κανάλια καλωδίων που τα κρύβουν. 
Ο κίνδυνος μάσησης μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο στόμα ή ηλεκτροπληξία.



♦ Κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά ανά πάσα στιγμή, ώστε το κουτάβι να μην μπορεί να ξεφύγει ή να πέσει και ασφαλίστε τα κορδόνια που ανεβάζουν τις περσίδες, ώστε να μην πιαστούν γύρω από το λαιμό του κουταβιού.

♦ Απομακρύνετε μικρά αντικείμενα που αποτελούν κίνδυνο πνιγμού -όπως κέρματα, συνδετήρες, λαστιχάκια και κοσμήματα- για να αποφύγετε να πνιγεί από αυτά.

♦ Κρατήστε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από το σκύλο σας. Αυτό περιλαμβάνει μαχαίρια, ψαλίδια, ξυραφάκια και εργαλεία.

♦ Κλείνετε καλά τους κάδους απορριμμάτων.
 
Τα κουτάβια έλκονται από τις μυρωδιές που προέρχονται από τα σκουπίδια και αν φάνε κάτι από αυτά μπορεί να διαταράξει το στομάχι τους ή ακόμα να πάθουν κάποια δηλητηρίαση.



♦ Μετακινήστε τα δηλητηριώδη φυτά
 εσωτερικού χώρου κάπου που το κουτάβι δεν θα μπορεί να τα φάει.

Προφυλάξεις για να είναι ο σκύλος σας ασφαλής στον κήπο

♦ Περιφράξτε τον κήπο σας. 
Το καλύτερο είναι να έχετε έναν φράχτη αρκετά ψηλό ώστε να μην μπορεί το κουτάβι να πηδήξει από πάνω του και χωρίς τρύπες και κενά στο κάτω μέρος απ’ όπου αν μπουσουλήσει μπορεί να το σκάσει.

♦ Αφαιρέστε τα τοξικά φυτά από την αυλή σας για να αποτρέψετε το κουτάβι σας να τα δοκιμάσει μασώντας τα.



♦ Ορίστε ένα μέρος για τα κουτάβια. 
Ορίστε ένα τμήμα της αυλής για το κουτάβι που θα χρησιμοποιεί ως χώρο τουαλέτας. Καθαρίζετε συχνά για να είστε σίγουροι ότι δεν θα προσπαθήσει να φάει τα περιττώματά του.

♦ Κρατήστε το γκαζόν και τους θάμνους περιποιημένους. 
Τα τσιμπούρια είναι πιο πιθανό να κρυφτούν στα ψηλά χόρτα και να προσκολληθούν στο κουτάβι σας.



♦ Κρατήστε το σκύλο σας μακριά από την αυλή, αν πρόσφατα έχετε βάλει λιπάσματα, φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα. 
Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση εντομοκτόνων, επειδή οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς για το κουτάβι σας.

♦ Όταν το κουτάβι σας είναι στον κήπο, θα πρέπει να το επιβλέπετε. Τα νεαρά κουτάβια δεν πρέπει να αφήνονται μόνα τους έξω. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να παίξετε μαζί τους και να τα εκπαιδεύσετε, καθώς και για να τα προστατέψετε από κινδύνους.

♦ Να είστε προσεκτικοί με τη ζέστη. 
Αποφύγετε να κρατάτε το σκύλο σας έξω όταν κάνει ζέστη και να έχετε διαθέσιμο ένα σημείο με σκιά και δροσερό νερό.

♦ Για όσους έχουν πισίνα, τοποθετήστε προστατευτικό γύρω από αυτή, καθώς αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα κουτάβια. 
Ένα προστατευτικό γύρω από την πισίνα θα αποτρέψει το κουτάβι από το να πέσει κατά λάθος μέσα.
Επίσης εσείς ή ένας εκπαιδευτής σκύλων μπορείτε να μάθετε στο κουτάβι σας να είναι ασφαλές στην πισίνα.

mypet.gr
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.