Τελευταία Νέα:

NASA: Έρχονται στη Γη οι πρώτες ντομάτες που καλλιεργήθηκαν στο Διάστημα


Έναν «θησαυρό» πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φέρνει, πίσω στη Γη το Dragon της SpaceX.
Μεταξύ άλλων, τα πειράματα αφορούσαν την ανάπτυξη φυτών. Τα επιστημονικά δείγματα θα μεταφερθούν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντιστη Φλόριντα, όπου οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν πρόσθετες αναλύσεις πριν από την πλήρη επίδραση της βαρύτητας.
Το Veg-05 καλλιέργησε ντομάτες στις εγκαταστάσεις Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.
Veg-05
Όπως υπογραμμίζει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκα τρόφιμα και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος, είναι το «κλειδί» για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας.
nasatomato-e124
Η δομή, ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, θα μπορούσε να προσαρμοστεί για την παροχή φρέσκων προϊόντων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε καλλιέργειες στη Γη και για φυτοθεραπεία σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.
jsc2022e072973
Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.