Τελευταία Νέα:

Εκλογές 2023: Ελεύθερη η διέλευση στα διόδια - Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας




Χωρίς την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδας (και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), για τις επερχόμενες εκλογές, ως είθισται, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εκλογείς που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στα μέρη καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις αυτοκινήτων και δικύκλων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας:
-Αττική Οδός.
-Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
-Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
-Ιόνια οδός
-Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια,
-Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια 
- Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
-Εγνατία Οδός

Ο χρόνος ισχύος του μέτρου
Οι μπάρες των διοδίων είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς θα διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας, ενώ το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει θα ολοκληρωθεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου. Ωστόσο, ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα πρέπει και να δείχνει για να περάσει από τους σταθμούς.

Θα αποζημιωθούν οι παραχωρησιούχοι
Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Επιστρέφουν πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας – οδήγησης
Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν οι πολίτες για να ψηφίσουν.
Ανοιχτά θα είναι το Σαββατοκύριακο τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.