Τελευταία Νέα:

Λάκης Βασιλειάδης: Σήμερα πληρώνονται σπαράγγια, αχλάδια, καπνά κ.α.


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευ. Σημανδράκο, από τον οποίο και ενημερώθηκε ότι ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους παραγωγούς, ενισχύσεων συνολικού ύψους 30εκατ. ευρώ, για την αναπλήρωση εισοδήματος που χάθηκε ως αποτέλεσμα της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία και της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας
Οι ενισχύσεις αφορούν σειρά καλλιεργειών ανά την επικράτεια. Ειδικότερα για την ΠΕ. Πέλλας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε σπαράγγια (200€ ανά στρέμμα παραγωγικής καλλιέργειας), αχλάδια (150€ ανά στρέμμα καλλιέργειας), καπνά (80€ ανά στρέμμα καλλιέργειας) κ.α. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες πληρώθηκαν αποζημιώσεις και οι παραγωγοί σπαραγγιού που επλήγησαν από το φαινόμενο του αεροχείμαρρου που εκδηλώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022, και κατέστρεψε πλαστικά επικάλυψης και αψίδες.

Ο Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως η ενίσχυση των παραγωγών που υπέστησαν απώλειες εισοδήματος συνεχίζεται και πρέπει να ολοκληρωθεί με δίκαιο τρόπο, για όλες τις καλλιέργειας και ποικιλίες που είχαν προβλήματα, μεταξύ των οποίων τα κεράσια, οι λωτοί, τα δαμάσκηνα κ.α.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.