Τελευταία Νέα:

Απίστευτο: Συνεργείο χρέωσε αλλαγή λαδιών σε ηλεκτρικό!


Όσοι έχετε ήδη αγοράσει κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο καλό θα είναι να ρίχνετε μια ματιά τι σας χρεώνουν στο συνεργείο.
Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην το γνωρίζει όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που έχουν (και μαζί κάμποσα μειονεκτήματα…) είναι και το ότι δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε έξοδα συντήρησης.

Η κατασκευή τους είναι πολύ πιο απλή, και χάρη στους ηλεκτροκινητήρες έχουν πολύ λιγότερα μηχανικά μέρη τα οποία χρειάζονται σέρβις.

Όμως βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο της καθιέρωσης των ηλεκτρικών. Και δεν λείπουν και κάποια φαινόμενα αστοχιών από την πλευρά των συνεργείων. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση μιας Mercedes EQA στην οποία ο ιδιοκτήτης είδε ότι μετά από επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του είχαν χρεώσει μεταξύ άλλων και αλλαγή λαδιών!

Το περιστατικό έγινε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν ο ιδιοκτήτης της EQA είδε έκπληκτος ότι τον είχαν χρεώσει περίπου 450 ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου, ανάμεσα στις υπόλοιπες εργασίες ρουτίνας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς ο οδηγός της Mercedes δημοσίευσε το πάθημά του στο TikTok. Μάλιστα θεώρησε ότι το συνεργείο τον εξαπάτησε και έκανε και ειρωνικά σχόλια.

Πάντως από την πλευρά της εταιρίας βγήκε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα απλό αθώο λάθος κάποιου εργαζόμενου που μπέρδεψε τους κωδικούς στο σύστημα. Και μάλιστα προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον ιδιοκτήτη μαζί με την σωστή αυτή τη φορά απόδειξη.

Ως ηθικό δίδαγμα; Όσοι έχουν αγοράσει ηλεκτρικά ή σκέφτονται να αγοράσουν, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι δεν έχουν λάδια και άλλα πράγματα που υπάρχουν στα συμβατικά αυτοκίνητα τα οποία να χρειάζονται αλλαγή.

Καλό είναι λοιπόν να είναι πιο προσεκτικοί στις χρεώσεις των συνεργείων γιατί ένα “αθώο” λάθος ενός ανύπαρκτου κωδικού καραδοκεί ανά πάσα στιγμή.



Πηγή: newsauto.gr














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.