Τελευταία Νέα:

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιά»



Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας, συνεδρίασε στις 24/05/23, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιά». Συμμετείχαν,o Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης Χρήστος, η Αντιδήμαρχος & Υπεύθυνη Πολιτική Προστασίας κ. Νάνου Πολυξένη, από τους οποίος προηγήθηκε χαιρετισμός προς τους προσκεκλημένους, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλμωπίας κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας κ. Ιατρίδης Γεώργιος, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας κ. Καφετζής Κωνσταντίνος και κ. Βασίλογλου Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος της 33 Μ/Κ ΤΑΞ, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αριδαίας κ. Μαριόλης Μιχαήλ, ο Διοικητής Π.Υ. Αριδαίας κ. Τσιρόπουλος Γεώργιος και η Δασάρχης Αριδαίας κ. Πουσίνη Άννα.



Ο Δήμος Αλμωπίας με απόφαση του δημοτικού συμβούλιο θα παραχωρήσει για άλλη μια χρονιά, το υδροφόρο όχημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η αντιπυρική περίοδος του 2023 ξεκίνησε από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι σε ετοιμότητα για να προστατέψει την περιοχή μας και το φυσικό περιβάλλον από τις πυρκαγιές.

Με δεδομένο ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση ξερών χόρτων και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα στις ιδιοκτησίες τους, για την αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, για την ίδια περίοδο απαγορεύεται στους χώρους αυτούς το άναμμα φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

- Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφεύγουμε οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

- Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά:

  • Καλούμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική στο 199 ή το 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για:
  • Την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε
  • Το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • Την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • Το είδος της βλάστησης που καίγεται
  • Απομακρυνόμαστε αμέσως από την περιοχή
  • Διευκολύνουμε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων
  • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών

Ο Δήμος Αλμωπίας ευελπιστεί στη συνεργασία όλων των δημοτών, έτσι ώστε και αυτή η αντιπυρική περίοδος να κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και να διαφυλάξουμε τις εστίες πρασίνου, πράττοντας το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον.  

Μπορείτε να δείτε περισσότερες οδηγίες πρόληψης και αυτοπροστασίας από πυρκαγιές, στην  ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας:
https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.