Τελευταία Νέα:

Φώτο: Οι βροχές σχεδόν κατέστρεψαν τις πρωιμες ποικιλίες κερασιών




Δύσκολη η χρονιά η φετινή για τους αγρότες της περιοχής μας. 
Από την μία ο παγετός που αποτελείωσε τις πρώιμες ποικιλίες σε Βερύκοκα, Αμύγδαλα και Ροδάκινα όπου ο  ΕΛΓΑ έβγαλε αναγγελία , ήρθε η σειρά στα πρώιμα κεράσια όπου ορισμένες ποικιλίες δεν καρπόδεσαν επιτυχώς και αυτά λόγω παγετού ,αλλά  ο ΕΛΓΑ βασίζεται σε νόμο όπου όταν είναι σε προανθητικό στάδιο δεν αποζημιώνει την παραγωγή αποφάσισε να μην προβεί σε αναγγελία αποζημίωσης. 

Ήρθαν και οι βροχές όπου πρώιμες ποικιλίες όπως ερλυ μπίτσι, ερλύ ρορυ , Σουιτ Ανδριάνα κλπ έσκασαν τον καρπό ακόμη και σε στάδιο πριν την αλλαγή χρώματος.

Ας ελπίσουμε ο ΕΛΓΑ να δει το θέμα ως ασφαλιστικός φορέας που προστατεύει και αποζημιώνει τις παραγωγές των αγροτών και όχι με διάφορες προφάσεις να αποφεύγει την αποζημίωση

Γι αυτό και οι αγρότες πληρώνουν υποχρεωτικά την ασφάλιση τους χωρίς περιστροφές και υποχρεωτικά για όλη την χρονιά και όχι για συγκεκριμένους περιόδους .

Οι εικόνες είναι από περιοχές Ίδας,  Φιλώτειας και Ριζοχωρίου.










-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.