Τελευταία Νέα:

Βίτσας: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φταίει ο εγκλεισμός λόγω Covid

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις και να αλλάξει το προεκλογικό της αφήγημα ενόψει της δεύτερης κάλπης της 25ης Ιουνίου επιχειρώντας να αντιστρέψει όσο γίνεται το κλίμα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση ένα από τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη και στα στελέχη του κόμματος είναι να υπάρξει συνοχή στα επιχειρήματα καθώς εκτιμάται πως οι διαφορετικές προσεγγίσεις από στελέχη στην πρώτη προεκλογική περίοδο στοίχισαν σημαντικά στο κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά και να εμπεδωθεί ότι την ευθύνη την έχουν τα όργανα του κόμματος και όχι οι ψηφοφόροι.

Και ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εξηγήσουν την ήττα βάσει των διαφορετικών προεκλογικών μηνυμάτων, στελέχη του κόμματος συνεχίζουν να δίνουν τις δικές τους ερμηνείες.

Μετά τον Νίκο Ξυδάκη που έκανε λόγο για σύνδρομο της Στοκχόλμης από το οποίο πάσχουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ο Δημήτρης Βίτσας απέδωσε εν μέρει την ήττα στον εγκλεισμό της πανδημίας, και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθμισε σωστά την ψυχολογία της κοινωνίας που διαμορφώθηκε σε αυτή την νέα συνθήκη.

Μιλώντας στο Action 24, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι εκτός από την αυτοκριτική που έγινε και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας, την επίδραση στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας του εγκλεισμού».

Στο ερώτημα πως ο εγκλεισμός λόγω covid μπορεί να έπαιξε ρόλο σε αυτό ο κ. Βίτσας απάντησε: «Μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Ότι βίωσε μιαν άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, η λέξη σταθερή κυβέρνηση είναι στην οποία επένδυσε η ΝΔ. Περνούσε πολύ πιο εύκολα στο ότι εντάξει ναι εντάξει με αυτή την λογική είμαστε».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.