Τελευταία Νέα:

(Φώτο) Τsutomu Yamaguchi- Ο μοναδικός άνθρωπος που επέζησε από δύο ατομικές βόμβες



Ο σοφός λαός λέει ,αν δεν είναι η ώρα σου δεν πεθαίνεις, και η παρακάτω ιστορία έρχεται να τους επιβεβαιώσει. Είναι από τις ιστορίες που αν δεν επιβεβαιώσεις δύο και τρεις φορές δεν μπορείς να τις πιστέψεις.6 και 9 Αυγούστου του 1945 οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν με ατομικές βόμβες το νησί της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα, τις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. 90.000 άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που πέθαναν μέτα από ένα χρονικό διάστημα εξαιτίας της ακτινοβολίας.

Και όμως από αυτόν τον όλεθρο γλύτωσε, και μάλιστα δύο φορές, ένας Ιάπωνας υπήκοος, ο Τsutomu Yamaguchi. Ο Yamaguchi, βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στη Χιροσίμα, και αφού επέζησε με λίγα αναπνευστικά προβλήματα μόνο, γύρισε στο σπίτι του στο Ναγκασάκι, όπου 3 μέρες μετά έπεσε η δεύτερη βόμβα.

Παρά την ακτινοβολία που δέχτηκε από τις δύο βόμβες, ο Yamaguchi, πέθανε στην ηλικία των 93 ετών από καρκίνο του στομάχου. Σε όλη του τη ζωή το μοναδικό σύμπτωμα που εμφάνιζε είναι οι έντονες ζαλάδες και ο πόνος στο στομάχι περιστασιακά.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.