Τελευταία Νέα:

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ


Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, τα συντρίμμια - τα οποία αξιολογούνται - εντοπίστηκαν από το τηλεχειριζόμενο ρομπότ που έστειλε το καναδικό σκάφος Horizon Arctic που έφτασε στον πυθυμένα του Ατλαντικού, στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού. 

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00 ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan.

Οι έρευνες για το υποβρύχιο συνεχίζονται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, η ακριβής κατάσταση στο σκάφος είναι άγνωστη και οι ειδικοί έχουν πει ότι οι προβλέψεις σχετικά με τις προμήθειες είναι «ανακριβείς» αναφορικά με τους επιβαίνοντες στο «Titan».

Υπενθυμίζεται πως το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Κλείσιμο
Όταν ξεκίνησε το Titan διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ερωτήματα για την ασφάλεια του βαθυσκάφους δημιουργήθηκαν το 2018 στη διάρκεια συμποσίου ειδικών της βιομηχανίας, ενώ αργότερα το ίδιο έτος ο πρώην επικεφαλής θαλάσσιων επιχειρήσεων της OceanGate, ο Ντέιβιντ Λόχριτζ, προσέφυγε δικαστικά εναντίον της εταιρείας, αφού εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του Titan και απολύθηκε.

Σύμφωνα με αυτόν, το φινιστρίνι στο εμπρός μέρος του βαθυσκάφους έχει κατασκευαστεί για να αντέχει την πίεση σε 1.300 μέτρα βάθους και όχι στα 4.000 μέτρα.

Παράλληλα, οι αναφορές για «υποβρύχιους ήχους» στην περιοχή εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος τους μπορεί να είναι θόρυβος του ωκεανού, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο υποναύαρχος Τζον Μάουτζερ στο Sky News.

Η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου κατηγορεί την OceanGate ότι άργησε να δηλώσει την εξαφάνιση του υποβρυχίου

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Hamish Harding, ο οποίος βρίσκεται στο «Titan», κατηγόρησε την OceanGate ότι άργησε να αναφέρει την εξαφάνιση του υποβρύχιου.

Οι επικοινωνίες μεταξύ του υποβρυχίου και του σκάφους επιφανείας Polar Prince χάθηκαν περίπου στις 9.45 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάβασης του στο ναυάγιο του Τιτανικού. Αλλά μόλις στις 5.40 μ.μ. τοπική ώρα ενημερώθηκε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η Kathleen Cosnett, ξαδέρφη του Harding, είπε στην Telegraph: Είναι πολύ τρομακτικό. Χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να πάνε να τους σώσουν.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.