Τελευταία Νέα:

Νέα απάτη στην Ελλάδα μέσω email που υποτίθεται ότι προέρχεται από την εφορίαΚαθώς βρισκόμαστε σε περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες με email για δήθεν επιστροφή φόρου, όπου ζητάνε τα τραπεζικά στοιχεία.

Η ΑΑΔΕ με μήνυμά της προειδοποιεί τους πολίτες να μην πέσουν θύματα σε αυτά τα νέα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, επιτήδειοι στέλνουν e-mails με το ψευδές μήνυμα «η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου» και επισημαίνει προς τους πολίτες να μην ανοίγουν κανένα συνημμένο αρχείο του mail, να μην πατούν σε κανέναν προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) και να διαγράφουν αμέσως το πλαστό μήνυμα.

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι «η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου».

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.
Για την προστασία σας:
ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».
Καλό είναι σε περιπτώσεις που αφορούν τα φορολογικά να απευθύνεστε στο λογιστή σας.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.