Τελευταία Νέα:

(vid) Ο άνδρας που πέρασε 93 ημέρες στο βυθό του Ατλαντικού αποκαλύπτει ότι σήμερα είναι «10 χρόνια νεότερος»

Ένας άνδρας που πέρασε περίπου 100 ημέρες ζώντας κάτω από το νερό δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ νεότερος, και υπάρχει ένας πολύ καλός επιστημονικός λόγος γι' αυτό.
Ο Joe Dituri, γνωστός και ως Dr Deep Sea, έχει καταρρίψει το ρεκόρ για τον αριθμό των ημερών που ζει κάτω από το νερό στο πλαίσιο μιας δοκιμής για το τι κάνει ένα τέτοιο περιβάλλον στο ανθρώπινο σώμα.


Αν και η μελέτη έγινε εν μέρει για να βρεθούν "νέοι τρόποι για την αναβίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος", είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να μελετηθεί το πως επηρέασε το θαλάσσιο περιβάλλον την βιολογία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

Ο Dituri δεν ήταν μόνος του εκεί κάτω, με επισκέψεις από άλλους επιστήμονες, ακόμη και μέλη της οικογένειάς του που κατάφεραν να βουτήξουν και να τον ελέγξουν, αλλά μία από τις σπουδαίες παρενέργειες της ζωής του είναι ότι, όπως λέει, τον έκανε "10 χρόνια νεότερο".

Αυτό δεν είναι απλώς μια άποψη για το πόσο καλό μπορεί να είναι να ξεφεύγεις από τα πάντα και να ζεις κάτω από τη θάλασσα για 100 ημέρες, αλλά υπάρχει πραγματικός ιατρικός λόγος που αισθάνεται τόσο πολύ καλύτερα.

Εδώ είναι το επιστημονικό κομμάτι, στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας υπάρχουν αυτά τα πράγματα που ονομάζονται τελομερή, τα οποία βοηθούν να αποφύγετε την «καταστροφή» των αλυσίδων του DNA σας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνετε τόσο μικρότερα γίνονται τα τελομερή.

Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιγήρανσης που υποδηλώνουν ότι η παραμονή σε θάλαμο οξυγόνου υπό πίεση, όπως αυτός στον οποίο ζει ο Dituri για σχεδόν 100 ημέρες, μπορεί να επιμηκύνει εκ νέου τα τελομερή.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.