Τελευταία Νέα:

Για ποιο λόγο ο Αϊνστάιν δεν φόρεσε ποτέ κάλτσες: Η περίεργη συνήθεια μιας ιδιοφυΐας




Το 1952, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων με το όνομα Peter Hulit έλαβε ένα επείγον τηλεφώνημα από την οικονόμο του Αϊνστάιν, που τον ενημέρωνε ότι ο σεβαστός επιστήμονας πονούσε και πάλευε να βρει ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο λαμπρός φυσικός, γνωστός για τις πρωτοποριακές θεωρίες του, αντιμετώπιζε επίσης συνηθισμένα ανθρώπινα προβλήματα, όπως η δυσφορία με τα πόδια του. Το 1952, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων με το όνομα Peter Hulit έλαβε ένα επείγον τηλεφώνημα από την οικονόμο του Αϊνστάιν, που τον ενημέρωνε ότι ο σεβαστός επιστήμονας πονούσε και πάλευε να βρει ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο τηλεφώνημα, ο Hulit έφτασε στην κατοικία του Αϊνστάιν για να εκτιμήσει την κατάσταση. Καθώς εισήλθε, συνάντησε ένα αξιοσημείωτο θέαμα: ο Αϊνστάιν κατέβαινε τις σκάλες, καπνίζοντας ανέμελα την πίπα του. Ο διάσημος φυσικός έβγαλε τότε ένα διπλωμένο χαρτί από την τσέπη του και το έδωσε στον Hulit , δηλώνοντας: «Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριε Χούλιτ».

Ανοίγοντας το χαρτί, ο Hulit βρήκε ένα σκίτσο που είχε φτιάξει ο ίδιος ο Αϊνστάιν και απεικόνιζε την πηγή της δυσφορίας του ποδιού του. Ο Αϊνστάιν περιέγραφε ότι ένιωθε πόνο στην εξωτερική άκρη των ποδιών του και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, γεγονός που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι χρειαζόταν παπούτσια με περισσότερο χώρο γύρω από το πάνω μισό των ποδιών του και ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης.

Σκύβοντας να εξετάσει τα πόδια του Αϊνστάιν, ο Hulit παρατήρησε ότι ήταν τρυφερά και μαλακά, θυμίζοντας την υφή του δέρματος ενός παιδιού. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσει τη βασική αιτία του προβλήματος: Ο Αϊνστάιν είχε πάρει βάρος με την ηλικία, με αποτέλεσμα να αλλάξει το μέγεθος των ποδιών του.

Λαμβάνοντας ακριβείς μετρήσεις, ο Hulit προμήθευσε γρήγορα στον Αϊνστάιν ένα ζευγάρι ευρύχωρα μαύρα παπούτσια φόρμας. Ήταν μια εξαιρετική στιγμή, καθώς ο Αϊνστάιν δεν είχε αποκτήσει ποτέ πριν μαύρα παπούτσια.

Παρ' όλα αυτά, ο Hulit γνώριζε ότι ο Αϊνστάιν επρόκειτο να εμφανιστεί σύντομα σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και ήταν αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι η επιστημονική ιδιοφυΐα θα εμφανιζόταν με στυλ. Ακόμη και για κάποιον τόσο εμβληματικό όσο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η εμφάνιση είχε σημασία.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.