Τελευταία Νέα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο τον Κασσελάκη και η διάσπαση που ακούγεται όλο και πιο συχνά


Η λέξη διάσπαση έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και πιο συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επικρατεί στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις. Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά». Και πρόσθεσε μάλιστα με χιούμορ ότι «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα».

Προφανώς η συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για δύο λόγους.

Κατ’ αρχήν γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορούν δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον πέμπτο υποψήφιο να προηγείται για την αρχηγεία του κόμματος. Και αν πράγματι αυτά τα στοιχεία ευσταθούν τότε η διάσπαση θα πρέπει να θεωρείται βεβαία καθώς ο σκληρός πυρήνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να περάσει το κόμμα στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη δεδομένου ότι τον θεωρεί ξένο σώμα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την άποψη που επικρατεί σε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν ότι το ενδεχόμενο της διάσπασης μπορεί να λειτουργήσει ως ο «μπαμπούλας» για όσους καλοβλέπουν την υποψηφιότητα του.

Ο ίδιος πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στα σενάρια της διάσπασης μέσα από ένα ενωτικό βίντεο το οποίο γυρίστηκε στην Μακρόνησο. «Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία . Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι . Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος δεν μετέχει στην εκλογική διαδικασία στηλίτευσε τις αποφάσεις για «fast track διαδικασίες εκλογής προέδρου επιτιθέμενος προς όλες τις πλευρές ανέφερε ότι «ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και βιάζονταν να αναλάβουν» ενώ κάποιοι άλλοι «να διασφαλίσουν μελλοντικούς ρόλους».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως εξέφρασε και χθες την ενόχλησή του για τις κατά μόνας επισκέψεις των υποψηφίων στα μέτωπα των πλημμυρών στη Θεσσαλία εξέφρασε. Σε συνέντευξη του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει ωραία εικόνα όταν πηγαίνουν οι υποψήφιοι εκεί κατά μόνας και πως είχε ζητήσει από τους γραμματείς και τον πρόεδρο της Κ.Ο. να υπάρξει παρουσία του «όλου κόμματος», κάτι που δεν έγινε.

Χθες πάντως δόθηκε συνέχεια στο θέμα Δραγασάκη από τον πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Τσακαλώτου, και ο οποίος κατηγόρησε τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη ότι είναι «θιασώτης επ’ αμοιβή λογογράφος του επιτελείου Κασσελάκη».

«Χυδαιότητα και με ηλικιακό ρατσισμό (τα έχουν υποστεί και άλλοι και στην Ηλεία…). Επίθεση του στιχουργού θιασώτη επ’ αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη Ν. Μωραΐτη προς τον Γ. Δραγασάκη, αναρτώντας στο τους στίχους του Γκάτσου από “Τα γερόντια”, στοχοποιώντας τον Δραγασάκη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο στιχουργός απάντησε άμεσα στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Έχετε μια ώρα για να κατεβάσετε την ανάρτηση. Ούτε “επ’ αμοιβή”, ούτε “λογογράφος” του είμαι. Ξέρετε τι μας οδηγεί ως πολίτες στην υποστήριξη Κασσελάκη; Το ότι σας σιχαθήκαμε. Που φάγατε τον Τσίπρα, που φέρεστε ως ιδιοκτήτες του κόμματος», ανέφερε .

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο επανήλθε αναφέροντας ότι τιμώντας τους αγώνες του Μάκη Μπαλαούρα κατά της χούντας δεν ήθελε καμία επανόρθωση.



o Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.