Τελευταία Νέα:

Ελλάδα: Απίστευτο ρεκόρ πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο


Ο Σεπτέμβριος αποδείχτηκε πολύ καλός μήνας για την αγορά του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 11.422 μονάδες, νούμερο αρκετά υψηλό αν αναλογιστούμε πως ο περασμένος μήνας ήταν δύσκολος για μεγάλο μέρος της χώρας εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα η ποσοστιαία άνοδος ξεπέρασε το 32% και τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι τέλος του έτους οι πωλήσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Μεταξύ άλλων η Tesla έδειξε πως έχει δυναμική στην Ελλάδα κερδίζοντας μήνα με το μήνα μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, η αμερικάνικη φίρμα που διαθέτει στην αγορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ταξινόμησε 333 αυτοκίνητα καταλαμβάνοντας την 13η θέση στο σύνολο των πωλήσεων.Ακριβώς από κάτω, στην 14η θέση βρέθηκε η Mercedes, γεγονός που δείχνει πως η μάρκα έχει αρχίσει να αποκτά μεγάλη δυναμική, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μόνο μία αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

Αυτό σημαίνει πως με το άνοιγμα της αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες, η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη ενώ όσο αναπτύσσει και το δίκτυο ταχυφορτιστών τόσο θα κερδίζει νέους πελάτες που σκέφτονται την αγορά αλλά δεν το πράττουν καθώς «φρενάρουν» στο θέμα της φόρτισης στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Φυσικά πρόκειται για τις ταξινομήσεις ενός μήνα, που έχει και άμεση σχέση με τον ρυθμό των αυτοκινήτων που έχουν παραδoθεί…

Όπως έγραψαν χτες “τα νεα της πιάτσας“, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξαν τις 11.422 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Στην κορυφή βρέθηκε η Toyota και ακολούθησαν, Citroen/DS, Peugeot, Hyundai, BMW, Suzuki, Opel, VW, Fiat και KIA.
Toyota 1.537
Citroen/DS 1.030
Peugeot 998
Hyundai 782
BMW 720
Suzuki 709
Opel 656
VW 457
Fiat 440
KIA 418
newsauto

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.