Τελευταία Νέα:

1 ΕΠΑΛ-ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Στις 24 Νοεμβρίου το  Εργαστηριακό Κέντρο και το  1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε Εκστρατεία Ενημέρωσης προς τους πολίτες της πόλης μας, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει και να τους αφυπνίσει .

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τις μαθήτριες/τες του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας, της Ειδικότητας της Αισθητικής Τέχνης ως μία προσπάθεια έκφρασης της ανησυχίας τους και του προβληματισμού τους, σε ένα κοινωνικό θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως.

Οι μαθήτριες/τες, υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών τους, επιδίωξαν μέσα από ένα ρεαλιστικό και διαδραστικό τρόπο(μακιγιάζ κακοποίησης, με μώλωπες και πληγές), να προσεγγίσουν τους πολίτες της Έδεσσας, συνομιλώντας μαζί τους και παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας αλλά και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών. Επιπλέων, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ερωτηματολόγια και πέρασαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι:

 

 ¨ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ¨.

Μάλιστα, κάποιοι από τους συνανθρώπους μας έκαναν την δική τους κατάθεση ψυχής, εκμυστηρεύοντας αληθινά περιστατικά βίας που έζησαν οι ίδιοι, ή οικεία, ή γειτονικά τους άτομα.

Στην προσπάθειά  αυτή,  συνέβαλε η Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρηση του Δήμου  Έδεσσας με την παροχή περιπτέρου στην Κεντρική Πλατεία  της Έδεσσας, την οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.