Τελευταία Νέα:

Επίδομα έως 2500 ευρώ - Άνεργοι και Εργαζόμενοι στον κλάδο ΤουρισμούΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

  • Θεωρητική κατάρτιση, με εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, διάρκειας 250 ωρών για την απόκτηση  γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού.
  • Πιστοποίηση  στα προαναφερθέντα  που θα αποκτηθεί μετά το πέρας των προγραμμάτων κατάρτισης.

 Οι ωφελούμενοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν έως και 2 ειδικότητες και εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα να λάβουν έως και 2500 € στο σύνολο.

 ΟΙ ΕΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

(α) Επισιτισμός και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων .

(β) Υπηρεσίες υποδοχής και ψηφιακές δεξιότητες

(γ) Εμψυχωτής Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής

(δ) Υπηρεσίες οροφοκομίας και περιβαλλοντική διαχείριση.

(ε) Στέλεχος Τουριστικών Γραφείων.

(στ) Υπηρεσίες Λουτροθεραπείας/Θαλασσοθεραπείας – SPA.

(ζ) Μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη.

 ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ -ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 Α)τους εποχικά εργαζόμενους (προσωρινά ανέργους) τουριστικών επιχειρήσεων,

β) τους μακροχρόνια ανέργους του τομέα του τουρισμού και

γ) ) εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, προκειμένου περί υποψηφίων ανέργων.

δ) έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

ε) τους εργαζόμενους τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID – 19.

στ) Διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα παρόμοια με την ειδικότητα κατάρτισης

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

Η επιλογή των καταρτιζόμενων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.Προσοχή το πρόγραμμα αναμένεται, αν σας αφορά και ΕΧΕΤΕ τα παραπάνω κριτήρια ελάτε στο κέντρο μας 4ης Νοεμβρίου 10 - Αριδαία 
να σας ενημερώσουμε. 

Υπεύθυνος Γάτσος Ανδρέας


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.