Τελευταία Νέα:

Νέες μαρτυρίες για τον έρανο απάτη για τον μικρό Διονύση – “Έδωσα 75.000 ευρώ για δήθεν ερευνητικά προγράμματα”


Σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εκπομπής Live News για τον έρανο απάτη μιας μητέρας για το «άρρωστο» παιδί της, τον μικρό Διονύση.
Δεκάδες πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις καθώς έδωσαν χρήματα από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν τον μικρό Διονύση που πάλευε με τον καρκίνο. Και πλέον νοιώθουν αγανακτισμένοι και εξαπατημένοι.

«Ήταν 500 ευρώ. Ευτυχώς που έβαλα 500, σκεφτόμουν να βάλω 1.000 αλλά τελευταία στιγμή λέω «βάλε 500». Το είδα στο ίντερνετ, το είχε σε διάφορες ιστοσελίδες. Εμένα δεν μου πήγε καν το μυαλό ότι πρόκειται για απάτη», ανέφερε καταγγέλουσα.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε σχολείο της Πάτρας διοργάνωσε μέχρι και έρανο για αυτήν την δυστυχισμένη μητέρα που ζητούσε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το χειρουργείο του γιου της.

«Βάλαμε κουμπαρά και συμφώνησε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου να μπει ένας κουμπαράς και στείλαμε μετά email στους γονείς, να ενημερωθούν για το θέμα αυτό. Βγήκαν 1.200 ευρώ. Κάθε οικογένεια είχε βάλει 150 ευρώ διπλωμένα. Την πήρε τηλέφωνο να της πει ο πρόεδρος ότι τα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό και του είπε “να μεταφέρεις τις ευχές μου”», ανέφερε άλλο θύμα εξαπάτησης.

«Έκλαιγε γοερά για τον δράμα που βίωνε»

Η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου λέει στο LIVE NEWS πως η 45χρονη μητέρα την προσέγγισε τον περασμένο Σεπτέμβριο και της ζήτησε να γνωστοποιήσει μέσω του site τον μεγάλο αγώνα της. Εκείνη συγκινημένη από την ιστορία και τη μάχη του παιδιού αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη δωρεά.

«Της είπα ότι για να κάνουμε την κατάθεση στον λογαριασμό θα πρέπει και η ίδια να έρθει να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε ότι παρέλαβε το ποσό. Μου είπε ότι δεν μπορεί, ότι είναι στην Αθήνα και πάλι δεν γίνεται και πρέπει να γίνει απευθείας η κατάθεση.

Εκεί συγκρατήθηκα, εκεί σκέφτηκα τι συνέβη, χωρίς όμως και πάλι να πω ότι πονηρεύτηκα», δήλωσε η δημοσιογράφος. Όπως λέει, δεν μπορούσε να φανταστεί πως επρόκειτο για απάτη καθώς συνομιλούσε με μια γυναίκα που έκλαιγε γοερά για το δράμα που βίωνε.

«Η γυναίκα έκλαιγε συνεχόμενα. Σε κάθε μας επικοινωνία –γιατί δεν ήταν πολλές μετά μιλούσαμε με μηνύματα, η γυναίκα έκλαιγε. Ήταν ευσυγκίνητη. Φαινόταν ότι πρόβλημα το ζει, ήταν αληθινό. Δεν φανταζόμουν ότι πραγματικά θα συνέβαινε κάτι άλλο».

Αίσθηση προκάλεσαν όσα δήλωσε χτες στο LIVE NEWS ο σύζυγος της 45χρονης, ότι δηλαδή ο μικρός Διονύσης που τελικά ονομάζεται Χρήστος χαίρει άκρας υγείας. O ίδιος είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του.

Έδωσε 75.000 ευρώ για δήθεν ερευνητικά προγράμματα

Καθηγητής πανεπιστημίου καταγγέλλει στο MEGA πως κι εκείνος έπεσε θύμα της 45χρονης, όταν της εμπιστεύτηκε 70.000 ευρώ για επενδύσεις. Η 45χρονη του είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που θα του έφερνε τα διπλάσια χρήματα σε λιγότερο από 3 μήνες

«Γύρω στις 70.000 ευρώ μου έχει πάρει. Κορόιδευε τον κόσμο παρέα μαζί και εμένα ότι θα κάνει κάτι επενδύσεις, ότι συνεργάζεται με την τράπεζα, ότι θα παίρνει χρήματα και ότι θα μας φέρνει τους τόκους. Τα πήρε σπαστά με διάφορα τέτοια, βάζαμε χρήματα, μας έλεγε “έχω μία καλή ευκαιρία τώρα, ελάτε να επενδύσετε”».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, την 45χρονη του την σύστησε γείτονάς του, λέγοντάς του ότι είναι λογίστρια.

«Κάποια στιγμή το καλοκαίρι κατάλαβα ότι αυτά ήταν παραμύθια που έλεγε. Τα λεφτά δεν ερχόντουσαν πίσω, στην ουσία τα λεφτά τα δικά μας έδινε. Κάποια στιγμή ήμασταν μείον. Τα χαρτιά λέγανε ότι πήρα τα τάδε χρήματα από τον τάδε άνθρωπο με κλειστό συμβόλαιο, συν και αυτά που σου δίνουν όταν βάζεις ομόλογα στην τράπεζα. Είναι επενδυτικό κεφάλαιο και σε 3 μήνες θα επιστρέψω τόσα και φαινόταν να υπογράφει αυτής ως συνεργάτης της τράπεζας», είπε.

Μέχρι στιγμής η 45χρονη του έχει επιστρέψει τις 50.000 από τις 70.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά το «άρρωστο» παιδί της το ο καθηγητής πανεπιστημίου δήλωσε πως του είχε αναφέρει κάτι σχετικό, ωστόσο γνωρίζει ότι το παιδί είναι καλά.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.