Τελευταία Νέα:

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί σε εργαζόμενους και ανέργουςΤο αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, με την περίοδο υπολογισμού για τους εργαζόμενους να ξεκινάει από την 1η Μαΐου 2023.

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων για τους ανέργους, αυτό καταβάλλεται από την ΔΥΠΑ το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου.

Την ίδια περίοδο θα γίνει και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας. Δώρο Χριστουγέννων 2023 δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενοι άνεργοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για το Δώρο Χριστουγέννων σε ανέργους βασική προϋπόθεση είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Διευκρινίζεται ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Υπολογισμός δώρου στους ανέργους


Ολόκληρο το δώρο στους ανέργους ανέρχεται στα 479 ευρώ. Το τελικό ύψος του ποσού που πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, εξαρτάται από τους μήνες επιδοτούμενης ανεργίας. 

Ειδικότερα, η περίοδος υπολογισμού που λαμβάνει υπ’ όψη της η ΔΥΠΑ ξεκινάει από την 1η Μαΐου.

Ποια επιδόματα προπληρώνονται

Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η προπληρωμή:

➛Των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Του δώρου Χριστουγέννων στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο θα δοθεί και το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ, σε 2,3 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. 

Δικαιούχοι είναι μεταξύ άλλων και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ειδικότερα, πάνω από ένα εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

e-dimosio.gr
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.