Τελευταία Νέα:

«Κλειδώνει» η "επιταγή ακρίβειας" πριν τα Χριστούγεννα: Το ποσό και οι δικαιούχοιΗ κυβέρνηση θα χορηγήσει και αυτή την χρονιά την επιταγή ακρίβεια σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους.
Στο ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι όλα είναι ανοιχτά.

«Υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (12/11).

Yπενθυμίζεται ότι την προσεχή Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ανακοινώνονται τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με βάση τα οποία, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα πιστοποιείται η δημιουργία επιπλέον δημοσιονομικού χώρου και έτσι θα ανοίγει ο δρόμος για την χορήγηση της επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200 - 250 ευρώ, και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν προς το τέλος του μήνα.

Πέρυσι το έκτακτο επίδομα ήταν ύψους 250 ευρώ και δικαιούχοι ήταν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, 172.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες. 

Επίσης 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.