Τελευταία Νέα:

ΕΟΦ: Δεν έχουν άδεια φαρμάκου σκευάσματα για κώφωση, αιμορροΐδες


Πρόκειται για τα σκευάσματα OTTOMAX και RECTIN αντίστοιχα, τα οποία σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι καταναλωτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο ΕΟΦ ενημερώνει το κοινό ότι τα σκευάσματα OTTOMAX και RECTIN που προωθούνται στο διαδίκτυο με φαρμακευτικές ενδείξεις (κώφωση, αιμορροΐδες), δεν έχουν άδεια φαρμάκου από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δενέχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.