Τελευταία Νέα:

(Vid): Πληρώνουν 70 ευρώ για να αγκαλιάζουν αγελάδες: Η νέα τάση ευεξίας στην Αγγλία που εξαπλώνεται σε όλη τη ΧώραΜια νέα τάση ευεξίας εμφανίστηκε στο Yorkshire της Αγγλίας. Επισκέπτες αλλά και ντόπιοι αγκαλιάζουν αγελάδες για να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα.
Στο ανατολικό Yorkshire, το αγρόκτημα Dumble Farm έχει γίνει το επίκεντρο μιας αναδυόμενης τάσης ευεξίας που κατακτά τις καρδιές των ατόμων που είναι φορτισμένα με άγχος: το cow cuddling. Αυτή η βουκολική θεραπεία, γνωστή ως «συντροφιά αγελάδας», προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης και τους λάτρεις της εξοχής να βιώσουν τα θεραπευτικά οφέλη της αγκαλιάς με μια αγελάδα.

Με περίπου 70 ευρώ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν τρεις ώρες σε στενή επαφή με αυτά τα ζώα. Η συνεδρία περιλαμβάνει αγκαλιές και βούρτσισμα των αγελάδων, μια διαδικασία που πιστεύεται ότι ανακουφίζει σημαντικά τα επίπεδα άγχους στον άνθρωπο.

Η επιστήμη πίσω από αυτή την πρακτική επισημαίνει τα οφέλη των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-ζώου. Μελέτες έχουν δείξει ότι τέτοιες αλληλεπιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης στον άνθρωπο, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ευτυχία και τη χαλάρωση. Επιπλέον, η ρυθμική πράξη του βουρτσίσματος ενός ζώου παρέχει μια διαλογιστική ποιότητα που συμβάλλει στην ψυχική ευεξία.

Η πρωτοβουλία της Dumble Farm αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κινήματος που αναγνωρίζει τη σημασία των αντισυμβατικών μεθόδων ανακούφισης από το στρες. Οι συνεδρίες χρησιμεύουν όχι μόνο ως μια πρωτότυπη απόδραση αλλά και ως υπενθύμιση των απλών χαρών που μπορεί να προσφέρει η ζωή σε αρμονία με τη φύση.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.