Τελευταία Νέα:

10 συμβουλές για να μείνει ζεστό το σπίτι σου τον χειμώνα (βίντεο)


Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει δείξει ακόμη τα δόντια του, η εξασφάλιση όμως ενός ζεστού και άνετου σπιτιού γίνεται προτεραιότητα. Τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα και όχι μόνο προσπαθούν κάθε χρόνο να βρίσκουν νέους τρόπους για να ζεσταθούν.
Όπως σημειώνει σχετική αναφορά στο ukstudentshouses.com, υπάρχουν αρκετοί τρόποι προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ζεστό περιβάλλον.

1. Αγορά χαλιού: Τα χαλιά δεν βελτιώνουν απλώς τη διακόσμησή σας, αλλά βοηθούν στη συγκράτηση της θερμότητας, ειδικά σε ξύλινα δάπεδα ή δάπεδα με πλακάκια. Ένα παχύ, ποιοτικό χαλί μπορεί να είναι μια αποδοτική επένδυση.

2.Κλείστε τις κουρτίνες: Το κλείσιμο των κουρτινών ή των περσίδων μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια θερμότητας. Περίπου το 18% της θερμότητας ενός σπιτιού μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα. Οι θερμικές κουρτίνες είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές, προσφέροντας μόνωση από το κρύο.

3. Δώστε χώρο στα θερμαντικά σώματα: Αποφύγετε την τοποθέτηση επίπλων πολύ κοντά στα θερμαντικά σώματα. Η διατήρηση τουλάχιστον ενός μέτρου εξασφαλίζει καλύτερη κατανομή της θερμότητας και μειώνει τον κίνδυνο ζημιάς στα έπιπλα.

4. Χρησιμοποιήστε φύλλο αλουμινίου πίσω από τα θερμαντικά σώματα: Η τοποθέτηση αλουμινίου πίσω από τα θερμαντικά σώματα αντανακλά τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο, εμποδίζοντας την απώλειά της μέσω των τοίχων.

5. Σωστή εξαέρωση: Η απελευθέρωση του παγιδευμένου αέρα από τα θερμαντικά σώματα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της θέρμανσης και ενδεχομένως να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας. Αυτή η απλή εργασία συντήρησης μπορεί να κάνει αισθητή τη διαφορά στη ζεστασιά.

6. Σφραγίστε τα κουφώματα: Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση κουφωμάτων είναι ζωτικής σημασίας. Επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη ή τον κτηματομεσίτη σας για την επαγγελματική στεγανοποίηση του σπιτιού σας.

7. Αυτοματοποιήστε τον θερμοστάτη σας: Αν έχετε έξυπνο θερμοστάτη, χρησιμοποιήστε τον για να προγραμματίσετε το πρόγραμμα θέρμανσης. Αυτό εξασφαλίζει ότι το σπίτι σας είναι ζεστό όταν χρειάζεται και εξοικονομεί ενέργεια όταν λείπετε.

8. Χρησιμοποιήστε τον φούρνο σας με σύνεση: Μετά το μαγείρεμα, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να αφήσετε τη θερμότητα να ζεστάνει τον χώρο σας (συνιστάται μόνο με ηλεκτρικούς φούρνους).

9. Χρησιμοποιήστε τον ατμό του ντους: Αντί να αφήνετε τον ατμό του ντους να διαφεύγει, χρησιμοποιήστε τον για να ζεστάνετε το σπίτι σας. Αυτή η φυσική πηγή θερμότητας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος το χειμώνα.

10. Ηλεκτρική κουβέρτα: Μια ηλεκτρική κουβέρτα είναι ένας τέλειος τρόπος για να παραμείνετε ζεστοί χωρίς να θερμάνετε ολόκληρο το σπίτι. Είναι μια προσωπική λύση θέρμανσης που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς θέρμανσης.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.