Τελευταία Νέα:

ΤΡΙΤΗ και 13 από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"


Ορισμένα πράγματα, ορισμένοι άνθρωποι, ορισμένες καταστάσεις, δεν χρειάζονται διευκρινίσεις, ούτε συστάσεις. Οι γνήσιοι και οι αυθεντικοί δεν χρειάζεται να πείσουν για να αποδείξουν ποιοι είναι. 

Είναι όλα πάνω τους, γύρω τους, μέσα τους, τόσο ξεκάθαρα που δεν χρήζουν διαπραγμάτευσης. Το γνήσιο μπορείς εύκολα να το αναγνωρίσεις, δεν χρειάζεται ταμπέλες, δεν χρειάζεται επιγραφές, δεν θέλει ιδιαίτερη παρουσίαση. Το γνήσιο θα σταθεί μόνο με επάρκεια, θα δηλώσει την παρουσία του χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα ξεχωρίσει ανάμεσα στο σωρό και στην μάζα. 

Το αυθεντικό έχει πάντα την δική του βαρύτητα, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση, πρότυπο για αντιγραφή. Το αυθεντικό προκαλεί τον θαυμασμό, το δέος και θέτει υψηλά τα στάνταρ και τον πήχη, ανοίγει τον δρόμο, ανοίγει τους ορίζοντες και είναι καινοτόμο.Οι αυθεντικοί και γνήσιοι είναι λίγοι είναι σπάνιοι, αλλά υπάρχουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν στην οικογένεια της ΜΕΘΕΞΙΣ!

Φίλες και φίλοι, έχοντας συμμάχους μας εσάς ως ούριους άνεμους, σαλπάρουμε χαράσσοντας νέες ρότες, νέες διαδρομές. Με καπετάνιο την σκηνοθέτιδα μας κι ένα πλήρωμα που αποτελείται από ανθρώπους που τους διακρίνει το ήθος, το πάθος, η δίψα για δημιουργία και προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, ταξιδεύουμε με προορισμό, τι άλλο παρά μια νέα “Ιθάκη”.

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” και η Θεατρική μας ομάδα, έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε την 3η παραγωγή μας.ΤΡΙΤΗ και 13: μια διαχρονική κωμωδία με την υπογραφή του Γεωργίου Ρούσσου, διανθισμένη με αγαπημένες μελωδίες του Γιώργου Κατσαρού και 13 ήρωες του έργου καθοδηγούμενους υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Δέσποινας Οτουντζίδου. 

Η ίδια μας λέει: Το Θέατρο για μένα είναι μια βουτιά στο άγνωστο, με μοναδικά εργαλεία την αγάπη για γνώση και την ανάγκη για επικοινωνία. Επικοινωνία με τους συνεργάτες μου και με το κοινό. Μελέτη και μοίρασμα. Η ενωτική αυτή δύναμη των ανθρώπων είναι μαγεία. Φέτος είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη καθώς μετά από 6 χρόνια απουσίας, επιστρέφω στο σανίδι, αυτή τη φορά στο προσκήνιο, μέσα από ένα ρόλο διαφορετικό απ' ότι συνήθως καλούμαι να ερμηνεύσω. 

Το να σκηνοθετείς τον εαυτό σου δεν είναι ότι ευκολότερο, το γεγονός όμως ότι πλαισιώνομαι από αξιόλογους κι αγαπημένους συναδέλφους, μου δίνει ώθηση, δύναμη, πείσμα και την πεποίθηση πως θα τα καταφέρω. Τους χρωστώ ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από τα βάθη της καρδιάς μου.

Το έργο κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Θέατρο Αργυρόπουλου την Τρίτη 15 Φλεβάρη 1955 από τον θίασο Βασίλη Λογοθετίδη, με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον ίδιο. Ο Γιώργος Λαζαρίδης μετατρέπει το Θεατρικό κείμενο σε κινηματογραφικό σενάριο κι έχοντας στο τιμόνι της σκηνοθεσίας τον Ορέστη Λάσκο, μεταφέρει το έργο στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 1963, κόβει 212.013 εισιτήρια και κατατάσσεται στην 22η θέση μεταξύ 92 Ελληνικών ταινιών της σαιζόν 1963-1964.

 ΤΡΙΤΗ και 13: η αρχι-αποφράς των αποφράδων ημερών σύμφωνα με την παράδοση

Θα ταξιδεύατε Τρίτη και 13; Θα χαιδεύατε ποτέ μια μαύρη γάτα; Θα περνούσατε κάτω από μια ανοιχτή σκάλα; Θα ανοίγατε την ομπρέλα σας σε κλειστό χώρο; Θα αφήνατε το σκουπόξυλο πίσω από την πόρτα; Τι σκέφτεστε όταν σπάτε έναν καθρέφτη ή όταν κατά λάθος χύνετε το αλάτι; Σίγουρα χτυπάτε ξύλο για να μην προκαλέσετε την τύχη σας, κουβαλάτε φυλαχτά για να σας προστατεύουν και αντικείμενα φετίχ για να σας φέρουν γούρι. Μήπως κατά βάθος είστε προληπτικοί και δεν το ξέρετε;

 Το έργο “ΤΡΙΤΗ και 13” αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις ακραίες αντιδράσεις στις οποίες μπορούν να οδηγηθούν οι προληπτικοί άνθρωποι. Έναν τέτοιο χαρακτήρα θα συναντήσουμε επί σκηνής μέσα από τις παραστάσεις που θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (Νομαρχία) από την Πέμπτη 14 ως και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 9 μμ και γενική είσοδο 7€. Η παραγωγή γίνεται με την υποστήριξη της Π.Ε. Πέλλας, της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Απάζογλου Δήμητρα, Βυζοβίτης Περικλής, Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος, Δερμεντζόγλου Ελένη, Καντούτσης Γιάννης, Λιάκα Δέσποινα, Μαδενλίδης Γιάννης, Μουστάκας Γιώργος, Μωραΐτης Νίκος, Ξενίδου Λίζα, Οτουντζίδου Δέσποινα, Χουιαρίδου Ντίνα κι ένα......μωρό!











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.