Τελευταία Νέα:

Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες.


Θλίψη σκόρπισε η είδηση πως από ανακοπή πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Τόλιος στα 58 του χρόνια, ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες. Το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό από οικείους του σπουδαίου μουσικού που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη..

Ο χρήστης Marina Aggelaki αισθάνεται νιώθει ότι έχει ραγίσει η καρδιά του.

2 ημ. 
Γιώργος Τόλιος, 23 Φεβρουαρίου 1965 - 14 Δεκεμβρίου 2023
Μια που έχω μάτια μια που αναπνέω
Όταν υπάρχουνε τα φύλλα και φυσάει
Όταν ζεσταίνω ότι παγώνει
Και αγναντεύω το επόμενο νησί
Κι έχω στη τσέπη χρυσά κομμάτια
Όσες περάσαν από πίσω μου εικόνες
Κι όλα τα λόγια που μ’ ομορφύναν
Όσες φορές ήρθε με χάιδεψε η σιωπή
Γι αυτό ζητάω ότι υπάρχει
Και τρεμοσβήνει κι απ’ το πιο αθώο βλέμμα
Γι αυτό ζητάω ότι πονάει
Και λυσσασμένο μες τα βάθη μου γυρνά
Γιατί το ξέρω πίσω απ’ την σκόνη
Στέκονται γίγαντες που ορίζουν την σιωπή τους
Βουτάν στο μάτι κάθε χειμώνα
Και περισσεύουνε για όπου χρειαστεί
Μια που έχω μάτια μια που αναπνέω
Όταν υπάρχουν το φεγγάρι κι η σκιά σου
Σαν αγκαλιάζω κάθε αγκάθι
Γδέρνω την άκρη απ’ το όνειρο κι αργείς
Κι έχω σχεδία, έχω πανί μου
Όσα σκοτάδια μου τα φώτισε η αλήθεια
Κι όσους φιλήσαν νεκρούς θεούς τους
Κι ύστερα κάνανε την πρώτη προσευχή
Γι αυτό ζητάω ότι υπάρχει
Και ανατριχιάζει πριν σκεφτώ να το αγγίξω
Γι αυτό ζητάω ότι πονάει
Στο άδειο χέρι ένα άλλο χέρι να σβηστεί
Γιατί το ξέρω πίσω απ’ την σκόνη
Χάνετε ο ήλιος ξημερώνει πάντα βράδυ
Σπάζουνε όλα μισά κομμάτια
Σβήνει το χνώτο τους και έχουν ξεχαστεί
Του Γιώργου, Αέρας...
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και καπέλο

Ο Γιώργος Τόλιος είναι κομμάτι της μοναδικής ιστορίας που έγραψε το συγκρότημα “Τρύπες“. Μπήκε ως ντράμερ στις Τρύπες το 1985 και έμεινε μέχρι το τέλος. Μάλιστα, το 1985 πήρε τη θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα του συγκροτήματος και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, όπου παίζουν πριν από τον Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν την πιο δυναμικά ανερχόμενη rock μπάντα στην Ελλάδα. 

Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακουλουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής. Ηχογράφησε μαζί τους κάθε υλικό από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Είχε συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, είχε ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, είχε παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα, ενώ επίσης αγαπούσε την ποίηση. 

Οι δουλικές υποκλίσεις Γεραπετριτη στον αφέντη Ερντογάν (μια στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη,και μια κατά την είσοδο του στο προεδρικό μέγαρο) δεν είναι μήνυμα προς τον ίδιο τον Ταγίπ αλλά είναι μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας και τον λαό για το πώς αντιλαμβάνεται η εδώ εξουσία τις σχέσεις μας με την γειτονική χώρα.
Αντί να καταφύγει η κυβέρνηση σε επώδυνες για την ίδια εξηγήσεις και επώδυνες εξομολογήσεις που θα επέφεραν και τρωση της εικόνας της,βάζει έναν πρωτοκλασάτο υπο...

Δείτε περισσότερα
28
4

Ο Γιώργος Τόλιος, μεγαλωμένος μέσα στα γήπεδα λόγω του πατέρα του, αρχηγού της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ‘50, επέλεξε τελικά τη μουσική, κάτι που επέλεξε και ο αδερφός του λίγα χρόνια μετά. Όταν ο Γιώργος Τόλιος θα έβγαζε τον τρίτο του δίσκο με τις Τρύπες, ο αδερφός του Πάνος θα έβγαζε τον πρώτο του με τα Ξύλινα Σπαθιά, και κατά καιρούς, ο ένας θα έπαιζε συμπληρωματικά κρουστά στην μπάντα του άλλου.

 Οι Τρύπες ήταν: Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: μπάσσο – φωνητικά Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαμπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύμπανα Δημιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς και ο Γιάννης Αγγελάκας γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους με ελληνικούς στίχους, τραγούδια φορτισμένα και επηρεασμένα από την μετά-punk ατμόσφαιρα της τότε εποχής.. 











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.