Τελευταία Νέα:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ : ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ!



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, μαζί με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ  Παναγιωτελίδη Αναστάσιο, συμμετείχαν στις εργασίες της ΓΣ των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, στην Αθήνα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την πρόταση συγχώνευσης των ΔΕΥΑ μεταξύ τους. 

"Βασικό επιχείρημα της πρότασης είναι η εξόφληση των χρεών από πλευράς ΤΠΔ,πλην όμως μόνο όσων αφορούν την ενέργεια, είπε ο Νίκος Παρούτογλου και συνέχισε λέγοντας ότι...ουσιαστικά δρομολογείται η κατάργηση και ταυτόχρονα η ίδρυση μεγάλων ανωνύμων εταιριών.

 Να σημειώσω ότι ,ναι μεν η εξόφληση θα γίνεται με δανειοδότηση  από τον νέο φορέα, όμως η αποπληρωμή θα μετακυλίεται πάλι στους δήμους. Τέλος ,τόνισε πως δημιουργούνται μείζονα ζητήματα, αφού μετά το κλείσιμο των νομικών προσώπων(ΚΕΚΠΑ, ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας)
η ασάφεια, ίσως εξελιχθεί σε πιθανή αναποτελεσματικότητα".

Παρόλο που η εφαρμογή προβλέπονταν έως τον Ιούνιο του 2024,μάλλον προς το παρόν, μετατίθεται για αργότερα.

Η ΓΣ αποφάσισε μια σειρά ενεργειών, με στόχο την ανατροπή του σχεδίου, στην βάση πολιτικών εξυγίανσης και μη δημιουργίας νέων χρεών.









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.