Τελευταία Νέα:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ : ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ!Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, μαζί με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ  Παναγιωτελίδη Αναστάσιο, συμμετείχαν στις εργασίες της ΓΣ των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, στην Αθήνα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την πρόταση συγχώνευσης των ΔΕΥΑ μεταξύ τους. 

"Βασικό επιχείρημα της πρότασης είναι η εξόφληση των χρεών από πλευράς ΤΠΔ,πλην όμως μόνο όσων αφορούν την ενέργεια, είπε ο Νίκος Παρούτογλου και συνέχισε λέγοντας ότι...ουσιαστικά δρομολογείται η κατάργηση και ταυτόχρονα η ίδρυση μεγάλων ανωνύμων εταιριών.

 Να σημειώσω ότι ,ναι μεν η εξόφληση θα γίνεται με δανειοδότηση  από τον νέο φορέα, όμως η αποπληρωμή θα μετακυλίεται πάλι στους δήμους. Τέλος ,τόνισε πως δημιουργούνται μείζονα ζητήματα, αφού μετά το κλείσιμο των νομικών προσώπων(ΚΕΚΠΑ, ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας)
η ασάφεια, ίσως εξελιχθεί σε πιθανή αναποτελεσματικότητα".

Παρόλο που η εφαρμογή προβλέπονταν έως τον Ιούνιο του 2024,μάλλον προς το παρόν, μετατίθεται για αργότερα.

Η ΓΣ αποφάσισε μια σειρά ενεργειών, με στόχο την ανατροπή του σχεδίου, στην βάση πολιτικών εξυγίανσης και μη δημιουργίας νέων χρεών.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.