Τελευταία Νέα:

(vid) - Η πιο επικίνδυνη σπηλιά στον κόσμο: «Οτιδήποτε μπει εκεί μέσα, πεθαίνει»


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί τρόμος για ένα μυστηριώδες σπήλαιο στην Κόστα Ρίκα, το οποίο ονομάστηκε «Σπήλαιο του Θανάτου» και φέρεται να σκοτώνει σχεδόν οτιδήποτε επιχειρεί να μπει μέσα σε αυτό. Το σπήλαιο αυτό, που βρίσκεται στην άκρη του ηφαιστείου Poas, έχει γίνει αντικείμενο τρόμου μεταξύ των διαδικτυακών χρηστών.
Η σπηλιά, μικρή σε μέγεθος, με βάθος δύο μέτρα και μήκος τρία μέτρα, κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό. Η ανακάλυψή του σημαδεύτηκε από ένα ανατριχιαστικό περιστατικό, όπου ένας εργάτης αρρώστησε απλώς πλησιάζοντας την είσοδό του, χωρίς καν να τολμήσει να μπει μέσα. Η σπηλιά έχει αποδειχθεί μοιραία για τα ζώα που έχουν τολμήσει να μπουν, πεθαίνοντας σχεδόν αμέσως με την είσοδό τους.Αλλά τι κάνει αυτό το σπήλαιο τόσο θανατηφόρο; Η απάντηση βρίσκεται στην ατμοσφαιρική του σύνθεση. Σε αντίθεση με τα τυπικά σπήλαια, το «Σπήλαιο του Θανάτου» στερείται οξυγόνου και αντ' αυτού είναι γεμάτο με διοξείδιο του άνθρακα.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Guy van Rentergem ερεύνησε το σπήλαιο και βρήκε εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως καταγράφεται στο βίντεο του Rentergem στο YouTube με τίτλο «Σπήλαιο του θανάτου στην Κόστα Ρίκα». Τα ευρήματά τους αποκάλυψαν ότι το σπήλαιο παράγει ανησυχητικά 30 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κάθε ώρα.

Παρά τη θανατηφόρα φύση της, η «σπηλιά του θανάτου» έχει γίνει ένα ιδιότυπο τουριστικό αξιοθέατο. Το τοπικό τουριστικό κέντρο πραγματοποιεί επιδείξεις για να παρουσιάσει το θανατηφόρο περιβάλλον του σπηλαίου. Αυτό το κάνουν εισάγοντας έναν αναμμένο φακό στην είσοδο του σπηλαίου, ο οποίος σβήνει αμέσως λόγω της συντριπτικής παρουσίας διοξειδίου του άνθρακα και της έλλειψης οξυγόνου.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.