Τελευταία Νέα:

Για ποιο λόγο τα ημερολόγια του 1996 πωλούνται έως και 100 δολάρια;Θραύση κάνουν τα ημερολόγια του 1996 στις ΗΠΑ, ενώ ορισμένα από αυτά έφτασαν να πωλούνται ακόμη και για 100 δολάρια στο διαδίκτυο. Για ποιον λόγο συμβαίνει όμως αυτό;
Είναι απλό, το 2024 και το 1996 είναι δύο χρονιές ακριβώς ίδιες. Είναι και τα δύο δίσεκτα έτη, δηλαδή έχουν 366 ημέρες και η Πρωτοχρονιά τους πέφτει ημέρα Δευτέρα. Και οι ομοιότητες δεν σταματούν εκεί. Και οι δύο ήταν Ολυμπιακές χρονιές (το 1996 στην Ατλάντα, το 2024 στο Παρίσι) και χρονιές προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Πολλοί Αμερικανοί κάνουν… ανασκαφές σε σοφίτες και υπόγεια, αναζητώντας τον ξεχασμένο «θησαυρό», κάποιο παλιό ημερολόγιο για να το πουλήσουν.

Μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, που είχε 2 εκατομμύρια επισκέπτες, φέρνει ως παράδειγμα ένα ημερολόγιο με τη φωτογραφία του ηθοποιού Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας, που τότε ήταν έφηβος και έπαιζε στη δημοφιλή κωμική σειρά «Ο μαστροχαλαστής». «Αν έχετε αυτό το ημερολόγιο του 1996 με τον Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας, οι ημερομηνίες συμπίπτουν με εκείνες του 2024, επομένως μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε», αναφέρει ο λογαριασμός SpaceMonkeyX.

Ένας άλλος χρήστης «ξέθαψε» ένα ημερολόγιο ενός βιντεοκλάμπ όπου αναφερόταν ότι οι μεγάλες επιτυχίες του 1995 θα είναι διαθέσιμες το 1996 σε βιντεοκασέτες: οι ταινίες «Ποκαχόντας», «Μπάτμαν για πάντα» και «Κάσπερ το φαντασματάκι».

Στο Ebay, τα ημερολόγια του 1996 πωλούνται από 20 μέχρι και 100 δολάρια. Ένα με την ηθοποιό Πάμελα Άντερσον έφτασε τα 150 δολάρια.

Η αγορά ενός ημερολογίου του 1996 είναι πάντως μακρόπνοη επένδυση, αφού όποιος έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο θα μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει και το… 2052.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.