Τελευταία Νέα:

Οι λέξεις που δεν πρέπει να γκουγκλάρεις ποτέ


Στην ψηφιακή εποχή, το Google έχει γίνει η πηγή πληροφοριών για σχεδόν τα πάντα. Από την επίλυση περίεργων ερωτημάτων έως την κατανόηση σύνθετων όρων, αυτή η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, ένα post του Reddit έχει επισημάνει ορισμένες λέξεις που είναι καλύτερο να μην αναζητούνται στο Google, ειδικά αν κάποιος επιθυμεί να αποφύγει ανησυχητικές εικόνες και πληροφορίες.
Η Google, ο πιο επισκέψιμος ιστότοπος στον κόσμο με πάνω από 106 δισεκατομμύρια επισκέψεις τον Ιούνιο του 2023, περιλαμβάνει επίσης τις εικόνες Google στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι οποίες μπορεί μερικές φορές να αποκαλύπτουν γραφικό και ενοχλητικό περιεχόμενο. Είναι μια υπενθύμιση ότι δεν συνοδεύονται όλα στο διαδίκτυο από προειδοποίηση ενεργοποίησης.

Πολλές από αυτές τις λέξεις σχετίζονται με την υγεία, ένας κοινός τομέας ανησυχίας για πολλούς που απευθύνονται στο Google για ιατρικές συμβουλές. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι θα πρέπει να ζητείται επαγγελματική ιατρική συμβουλή για θέματα υγείας, αντί να βασίζεστε στο Google ή το Reddit.

Μεταξύ των λέξεων που πρέπει να αποφύγετε είναι η λέξη «Larvae», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γραφικές εικόνες και πληροφορίες σχετικά με μια κατάσταση που ονομάζεται στοματική μυϊαση, όπως περιγράφεται από το WebMD. Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει την εκκόλαψη παρασίτων μέσα στις στοματικές κοιλότητες, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική.

Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα γραφικές εικόνες.

Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης στη λίστα. Ενώ έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι διαβόητα γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη. Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται. Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

Τέλος, το «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin συνιστάται να μην το αναζητήσετε. Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

Αυτός ο κατάλογος χρησιμεύει ως προειδοποίηση προς τους περίεργους και ως υπενθύμιση των ενίοτε κρυμμένων κινδύνων των αδιάκριτων αναζητήσεων στο διαδίκτυο.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.