Τελευταία Νέα:

Επανάληψη εκλογών στον Δ. Αλεξάνδρειας στην Ημαθία - Δικαστική απόφαση δικαίωσε την ένσταση συνδυασμού που “κόπηκε”


Στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας θα γίνει επανάληψη των Δημοτικών εκλογών μετά από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.
Ειδικότερα, οι Διοικητικοί Δικαστές αποφάνθηκαν ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου (8.10. 2023).

Το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κυρίας Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείου Βέροιας έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά κρίνοντας ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης έλαβε ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακουβίδης, έλαβε 20,27%.

Πάντως, δεν αποκλείεται τον τελικό λόγο να έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εφόσον προσφύγει σε αυτό ο εκλεγείς κ. Γκυρίνης.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.