Τελευταία Νέα:

Έκκληση από Αυστραλία: «Βρείτε τον Τζέιμς Δαλαμάγκα, δολοφόνησε ομογενή και διέφυγε στην Ελλάδα»


Έκκληση στις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Τζέιμς Δαλαμάγκα, ο οποίος το 1999 δολοφόνησε στο Σίδνεϊ τον Έλληνα ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο, απευθύνουν τόσο η αστυνομία της Αυστραλίας όσο και η οικογένεια του θύματος, καθώς θεωρούν πως όλα αυτά τα χρόνια ζει στην Ελλάδα.
Με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση 25 ετών, η οποία σηματοδοτεί και την παραγραφή του εγκλήματος, η αστυνομία της Αυστραλίας και η οικογένεια του Γιώργου Γιαννόπουλου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα ελληνικά ζητώντας τη στήριξη του κοινού.Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας (ημερομηνία γέννησης: 12/10/1970) καταζητείται για το θανατηφόρο μαχαίρωμα του Γιώργου Γιαννόπουλου από το Σίδνεϊ και πατέρα δύο παιδιών σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Belmore του Σίδνεϊ την Κυριακή, 25 Απριλίου 1999, προτού διαφύγει, όπως πιστεύεται, στην Ελλάδα, όπου και διαμένει σήμερα.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Τζέιμς Δαλαμάγκα, προσφέρεται αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας – το ισοδύναμο περίπου 123.000 ευρώ – την οποία μπορούν να διεκδικήσουν άτομα εκτός Αυστραλίας.


Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας περιγράφεται ως μεσανατολικής/μεσογειακής εμφάνισης, ύψους περίπου 182 εκατοστών, με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και ένα τατουάζ με ελληνική επιγραφή στο δεξί του αντιβράχιο. Μπορεί - σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές - να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», ή «Κάνης». Δεδομένου του χρόνου που έχει ζήσει στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας πιθανολογείται ότι μιλάει καλά ελληνικά.

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας όπως ήταν (στην ένθετη φωτογραφία κάτω αριστερά) και όπως πιστεύεται πως είναι σήμερα

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του Τζέιμς Δαλαμάγκα και μια απεικόνιση του πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα, σε ηλικία 53 ετών.

Όσοι έχουν πληροφορίες που ενδέχεται να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Τζέιμς Δαλαμάγκα καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Αστυνομία καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.