Τελευταία Νέα:

Τρία προβλήματα που δεν μπορούν να αποφύγουν οι χαρισματικοί άνθρωποιΟι χαρισματικοί άνθρωποι, οι ευφυείς, οι πολυσχιδείς, αυτοί που καταφέρνουν να κάνουν πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν ούτε να φανταστούν, έχουν σαφώς πολλά πλεονεκτήματα στη ζωή τους.

Απολαμβάνουν τόσο τα χαρακτηριστικά τους, όσο και τον θαυμασμό του κόσμου, συνήθως θεωρούνται αυθεντίες στους τομείς τους (που είναι παραπάνω από ένας) και αξιοποιούν τα χαρίσματά τους στο χώρο εργασίας τους, κάτι που αποφέρει στους ίδιους πολλαπλά οφέλη. Πολλές φορές ωστόσο, οι χαρισματικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μία σειρά από πολύ συγκεκριμένα προβλήματα, που συνδέονται με την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία τους και που καμιά φορά μπορεί να τους φέρουν δυσκολίες στην καθημερινότητά ή ακόμα και δυστυχία σε κάποιους τομείς της ζωής.

Απομόνωση

Μπορεί οι εκφράσεις θαυμασμού να πηγαίνουν και να έρχονται από τους άλλους ανθρώπους, ωστόσο συχνά οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στο μυαλό των υπολοίπων κι έτσι ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφέρονται φανερώνει μία υποσυνείδητη έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι να σπρώχνονται στο περιθώριο, ακόμα και από την ίδια την οικογένειά τους, και να αισθάνονται μοναξιά.

Δυσκολία κατανόησης 

Μπορεί να είναι πανέξυπνοι, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται δεν μοιάζει με αυτόν των άλλων ανθρώπων. Έτσι, πολλές φορές ρωτάνε πράγματα που μπορεί να είναι ντροπιαστικά για άλλους, ενώ οι ίδιοι τα θεωρούν συνηθισμένα. Ακόμα κι αν κινούνται σε χώρους όπου βρίσκονται ομοίως χαρισματικοί άνθρωποι, πάρα πολύ συχνά δεν μπορούν να κατανοήσουν τους άλλους, εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Τι κι αν έχεις όλα τα χαρίσματα του κόσμου, καμιά φορά δεν μπορείς να το αποδεχτείς ως γεγονός και απομειώνεις τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου που σε κάνουν ξεχωριστό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι κάτι πολύ κοινό ανάμεσα στους χαρισματικούς ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει διαρκώς να αναζητούν τον εαυτό τους, το πού ακριβώς βρίσκονται σε σχέση με τους άλλους και με το τι επιθυμούν οι ίδιοι, ώστε να είναι ευτυχισμένοι.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.