Τελευταία Νέα:

ΟΙ ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα – Ποιος είναι ο στόχος τουςΧρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μισός αιώνας για να προσεληνώσουν οι Αμερικανοί ένα διαστημικό σκάφος, μετά την εποχή του Apollo.
Στη Σελήνη έφτασε ένα ρομπότ ιδιωτικής εταιρείας, που χρηματοδοτήθηκε από τη NASΑ, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή Αμερικανών αστροναυτών μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.


Το Odysseus (Οδυσσέας), κατασκευής της Intuitive Machines, εταιρεία με έδρα το Χιούστον, προσεληνώθηκε την Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα, για πρώτη φορά σε περισσότερο από μισό αιώνα, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη», δήλωσε σε βίντεο ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μια ιδιωτική εταιρεία, μια αμερικανική εταιρεία, πραγματοποίησε το ταξίδι έως τη Σελήνη».Μάλιστα το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι μέσα στη μέρα ίσως δημοσιευτούν φωτογραφίες που τράβηξε η εξωτερική κάμερα (EagleCam) η οποία σχεδιάστηκε για να εκτοξεύεται από το διαστημόπλοιο λίγα δευτερόλεπτα πριν την κάθοδό του.


«Μετά την αντιμετώπιση προβλημάτων των επικοινωνιών, οι ελεγκτές πτήσης επιβεβαίωσαν ότι ο Οδυσσέας αρχίζει να στέλνει δεδομένα», ανέφερε η Intuitive Machines στην πλατφόρμα X.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.