Τελευταία Νέα:

ΔΥΠΑ: Μόνο ένας στους πέντε επέλεξε «πράσινες» δεξιότητες – Έρχεται νέο πρόγραμμα για 50.000Νέο πρόγραμμα κατάρτισης αποκλειστικά για «πράσινες» δεξιότητες για 50.000 εργαζομένους και ανέργους σχεδιάζει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης «θα ανοίξουμε εντός του Μαρτίου νέο μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης για «πράσινες» δεξιότητες».

Το πρόγραμμα αυτό «θα περιλαμβάνει 25 χιλιάδες άνεργους και 25 χιλιάδες εργαζόμενους. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε παραπάνω έμφαση».

Ο κος Πρωτοψάλτης σημείωσε πως «όταν κάναμε ανάλυση για το τι επέλεξαν αυτοί που επέλεξαν την κατάρτιση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είδαμε ότι περίπου το 80% επέλεξε τα ψηφιακά και το 20% επέλεξε τα «πράσινα».

«Αυτό θέλουμε να το ισορροπήσουμε» τόνισε ο ίδιος και «είναι σημαντικό να επενδύσουμε περισσότερο στην πράσινη οικονομία. Θα κάνουμε μια μεγάλη δράση με 50.000 για την πράσινη οικονομία και βλέπουμε. Πάντως αναξιοποίητοι πόροι από τη ΔΥΠΑ δεν θα υπάρξουν. Κάθε ευρώ θα επενδυθεί στην κατεύθυνση που συζητάμε, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χωρά και δεν είναι απλά υποχρέωση μας, είναι και δέσμευση προς την Ευρώπη»
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.