Τελευταία Νέα:

Νόπη Θεοδωρίδου : Φρίκη στην Κωνστνατία
Φρίκη,  θλίψη, αποτροπιασμός, οργή, απογοήτευση είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που επιχειρούν να εκφράσουν τα συναισθήματά μας από τις αλλεπάλληλες δολοφονίες ανυπεράσπιστων σκύλων, κάποια από τα οποία ήταν κουτάβια. Ναι, δολοφονίες. Γιατί η λέξη δολοφονία σημαίνει αφαίρεση ζωής με δόλο. Και η δολοφονία είναι κακούργημα και τιμωρείται αυστηρά.

    Μα, για ζώα μιλάμε, θα πουν κάποιοι. Σοβαρά; Μήπως νομίζετε ότι ο πόνος και ο φόβος είναι θλιβερό προνόμιο του ανθρώπου μόνο; Έχετε δει σκυλί να πεθαίνει από φόλα; Έχω δει και δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου. Σπαρταράνε, βγάζουν αφρούς και καίγονται τα σωθικά τους. Κάντε το εικόνα όλοι εσείς που ρίχνετε τις φόλες αλλά και όλοι εσείς που τους ξέρετε και δε μιλάτε! Κάντε το εικόνα την ώρα που βάζετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι και, αν καταφέρετε να κοιμηθείτε, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Σήμερα ζώα, αύριο ανθρώπινα θύματα (δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί επιστήμονες!).

    Μέχρι τώρα στο χωριό μας τα περισσότερα αδέσποτα πέθαιναν από γεράματα ή αρρώστιες. Τι άλλαξε, λοιπόν, και με τη νέα χρονιά κάποιοι «μάγκες» σκορπάνε τον θάνατο; Αν νομίζουν πως είναι μάγκες, τη μαγκιά τους να τη χρησιμοποιήσουν για το καλό και την προκοπή του χωριού μας και όχι να βάφουν τα χέρια τους με το αίμα ανυπεράσπιστων, φοβισμένων πλασμάτων. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, θα βρεθούν αργά ή γρήγορα και τότε θα αναμετρηθούν με τη δικαιοσύνη (ελπίζω και η Θεία να κάνει τη δουλειά της).

    Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν κάτι να μην κρατάνε το στόμα τους κλειστό, γιατί η σιωπή είναι ενοχή. Και η πραγματική μαγκιά είναι να σώζουμε ζωές, όχι να τις αφαιρούμε.

 

Νόπη Θεοδωρίδου - Ακοΐνογλου

Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Ζώων «ΕΛΠΙΔΑ»


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.