Τελευταία Νέα:

Εταιρία στις ΗΠΑ καταψύχει τα πτώματα και πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορέσει να τα αναστήσει


Μια εταιρία στην Αριζόνα συντηρεί τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα στην... κατάψυξη με την ελπίδα ότι η μελλοντική τεχνολογία θα τους επαναφέρει στη ζωή.

Αν δεν έχετε ακούσει για τη δημοφιλή τάση της κρυοσυντήρησης, τότε είστε τυχεροί. Όχι, δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι κάτι που συμβαίνει σήμερα καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε 50 έως 150 χρόνια από σήμερα θα μπορούν να επαναφέρουν ανθρώπους από την κρυοσυντήρηση στο άνθος της νιότης τους...

Το Ίδρυμα Alcor Life Extension Foundation που εδρεύει στην Αριζόνα είναι μια εγκατάσταση που καταψύχει πτώματα και τα τοποθετεί μέσα σε έναν κρυονικό θάλαμο, γεμάτο με υγρό άζωτο, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα έχουν τη διαθέσιμη τεχνολογία για να αναστήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν ήδη περισσότερα από 200 πτώματα, με πάνω από 100 μεμονωμένα κεφάλια που επιλέχθηκαν για να διατηρηθούν μόνα τους.

Στην ιστοσελίδα τους, το ίδρυμα Alcor δηλώνει: «Η κρυονική είναι η πρακτική της διατήρησης της ζωής με την παύση της διαδικασίας του θανάτου χρησιμοποιώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες».

Έχοντας περάσει 52 χρόνια συντηρώντας ανθρώπους, η Alcor ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1972 από τον Fred και τη Linda Chamberlain.

Και το πιο τρελό από όλα είναι ότι ο Fred είναι πλέον κρυοσυντηρημένος και η Linda εξακολουθεί να εργάζεται εκεί.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.