Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών
Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα.
Την πληροφορία μεταφέρουν στο protothema.gr η μία εκ των δύο δικηγόρων της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων Ανθούλα Ανάσογλου που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Έφη Γρανιτσιώτη.
Σύμφωνα με την κυρία Ανάσογλου, απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων ή άγριων ζώων που υποτίθεται ευθύνονται για τα θανατηφόρα τραύματα στο σώμα του χάσκι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα.
Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε μήνυση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Αράχωβα εναντίον εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμηση, για αθέμιτη πίεση σε δικαστικούς λειτουργούς και απειλή.
Η αίτηση για νέο πραγματογνώμονα στην υπόθεση Όλιβερ
Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης που καταθέτει η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νικόλαος Παπαϊωάννου δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις κακώσεις που έφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση του σκύλου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.
Η ανωτέρω διάγνωση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον οποίο δεν ήρθε σε επαφή ο διορισμένος πραγματογνώμων, σημειώνουν στην αίτηση τους τα μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τον «Ολιβερ», το σκυλί εν ζωή δεν είχε αναιμικούς βλεννογόνους. Είχε καλή επαναπλήρωση τριχοειδών αγγείων ( μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα) και δεν παρουσίασε ταχυκαρδία, ούτε ταχύπνοια. Το μοναδικό το οποίο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την κυρία Τόλα, ήταν οι αφόρητοι πόνοι.
Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αίτησης, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά. Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και για αυτό το λόγο το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.
Ακόμη σημειώνεται ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα δάγκωμα στο σώμα του σκύλου παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, μικρής σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής, για το οποίο υπάρχει σχετική μαρτυρία. Ούτε όμως διαπιστώθηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη. Ο θάνατος του «Όλιβερ» επήλθε από ανακοπή λόγω του βασανισμού που υπέστη το άτυχο ζώο, επισημαίνεται στην αίτηση.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.