Τελευταία Νέα:

Φιλόδοξο σχέδιο της NASA για την κλιματική αλλαγή: Θα ψεκάσει με πάγο τους αιθέρες για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία

Οι επιπτώσεις και τα προβλήματα στην υλοποίηση

Η NASA εξετάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να πολεμήσει την κλιματική αλλαγή, με τη διαστημική υπηρεσία να σχεδιάζει να ψεκάσει συγκεκριμένο μέρος στους αιθέρες με τόνους σωματιδίων πάγου, ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία στη Γη.

Συγκεκριμένα, θέλει να στείλει αεροπλάνα σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 58.000 ποδιών, ξεπερνώντας κατά 20.000 πόδια το υψόμετρο των εμπορικών αεροπλάνων. Τότε, τα σκάφη θα απελευθερώσουν σωματίδια πάγου, που θα παγώσουν το νερό, απομακρύνοντας τους υδρατμούς προτού μετατραπούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που παγιδεύουν τη θερμότητα από τη διαφυγή στο διάστημα, αυξάνοντας τελικά τις θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σχέδιο πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της N National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Ωστόσο, δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομαγια δύο λόγους. Ο πρώτος είναι τεχνικός και αφορά τη διαδικασία του ψεκασμού, που δεν μπορεί να επιτευχθεί, ειδικά όταν θα πρέπει να καλύψει όλο τον πλανήτη. Έπειτα, ο δεύτερος είναι οι πιθανές επιπτώσεις σε περίπτωση που πράγματι πετύχει, αφού κανείς δεν εγγυάται για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν στο κλίμα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.