Τελευταία Νέα:

Φώτο: Μεγάλες επιτυχίες από το 3ο και 1ο Δημοτικό Αριδαίας και το δημοτικό Γαρεφίουστον Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ "KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024


Δεκάδες μαθητές γονατίζουν πάνω από άτομα που υποτιθέμενα έχουν πάθει καρδιακή ανακοπή και προσπαθούν να τα επαναφέρουν στη ζωή.
Με άρτια τεχνική και απόλυτη συγκέντρωση, επαναλαμβάνουν με σταθερή συχνότητα τις θωρακικές συμπιέσεις, ενώ στο χρόνο που απαιτείται προχωρούν σε εμφυσήσεις διάσωσης. Η οθόνη που είναι συνδεδεμένη με το πρόπλασμα στο οποίο ασκούνται, δείχνει πως η ποιότητα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) είναι εξαιρετική.

Πρόκειται για την εξάσκηση που κάνουν μαθητές στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Πυλαίας - Χορτιάτη, το οποίο έχει μετατραπεί σε προπονητήριο πρώτων βοηθειών, λίγη ώρα πριν περάσουν στη διπλανή αίθουσα όπου διαγωνίζονται στον Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ "KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024", τον οποίο διοργανώνει η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ».

Το 1ο Δημοτικό Αριδαίας κατέλαβε την 2η θέση και το 3ο Δημοτικό Αριδαίας στην πρώτη θέση πιάνοντας βαθμολογία 100 στην κατηγορία της ηλικίας τους και κερδίσανε δώρο από έναν απιδινωτή.
Το Δημοτικό Γαρεφίου απέσπασε την 7η θέση και όλες αυτές οι επιτυχίες ανάμεσα σε 72 συμμετοχές δημοτικών σχολείων.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα παιδιά τα βαθμολογούν μηχάνημά.







-------------------------

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.