Τελευταία Νέα:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Οικογένεια ξεπληρώνει χρέη 1.000 φτωχών ετησίως


Μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ολλανδίας εξοφλεί τα χρέη των 1.000 οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών του Ρότερνταμ ετησίως, μέσω του δικτύου φιλανθρωπικών οργανώσεων της. Ο λόγος για την οικογένεια Van der Vorm, η οποία έχτισε την περιουσία της από τη ναυτιλία και τις κρουαζιέρες μέσω της Holland America Line.


Η εύπορη οικογένεια έχει κεφαλαιοποίηση 9 δισ. ευρώ και διευθύνοντας μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις, σκοπεύει να ξοδέψει τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μάλιστα, το οικογενειακό ίδρυμα Stichting Nieuw Vaarwater, θα ασχοληθεί με τις διαπραγματεύσεις με τoυς servicers, ενώ το Fonds de Loods, θα «χαρίσει» όλα τα «φέσια», με τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες να μην επιστρέφουν δραχμή.Η πρωτοβουλία αφορά κάθε οικογένεια με τουλάχιστον ένα παιδί και χρέη που έχουν προκληθεί από γεγονότα που ανατρέπουν την καθημερινότητα των ατόμων, επιφέροντας ριζικές αλλαγές στην ζωή τους, όπως μια απόλυση ή ένας θάνατος. Περίπου 15.000 νοικοκυριά στο Ρότερνταμ είναι «πνιγμένα» στα χρέη.


Η οικογένεια Van der Form διέθεσε ταυτόχρονα 15 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια ώστε να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και καυσίμων, που γιγαντώθηκαν την τελευταία διετία μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


«Αισθανόμαστε την ευθύνη να σκεφτούμε τα χρέη των συνανθρώπων μας και να προσφέρουμε λύσεις», υπογραμμίζει ο Μπας Γούνστρα, διευθυντής του Nieuw Vaarwater. «Η αποστολή μας είναι να κάνουμε την κοινωνία ισχυρότερη. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βάλουν τη ζωή τους πάλι σε καλό δρόμο. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν χρέη που θα πρέπει να πληρώσουν. Ωστόσο, πολλοί δεν μπορούν και μικρά παιδιά υποφέρουν» συμπλήρωσε.

Να γίνουμε... Άρνεμ!

Η κίνηση της οικονομικά καλοστεκούμενης οικογένειας, εμπνέεται από ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η ολλανδική πόλη του Άρνεμ, που «σβήνει» τα χρέη των πιο αδύναμων νοικοκυριών στην Ολλανδία σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους ανθρώπους μια νέα αρχή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοτικοί υπάλληλοι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες στην περιοχή Immerloo II, μια από τις φτωχότερες γειτονιές της Ολλανδίας, προσφέροντας να ξεπληρώσουν χρέη.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.