Τελευταία Νέα:

Βίντεο: Εντυπωσιακός και με αυξημένα μέτρα ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου


Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου.
Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».

Χιλιάδες ρουκέτες δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα στο Βροντάδο της Χίου.

Οι ρουκετατζήδες του Βροντάδου πιστοί στο ραντεβού τους όπως κάθε χρόνο, γιόρτασαν την Ανάσταση με φαντασμαγορικό τρόπο τηρώντας το έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

ΚλείσιμοΦέτος η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, καθώς υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν το έθιμο περίπου 20.000 θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην ομαλή διεξαγωγή καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ενεργή παρουσία δεκάδων εθελοντών, η Πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη άμεσα στο σβήσιμο δεκάδων μικρών πυρκαγιών, ενώ το δύσκολο έργο της ρύθμισης της κυκλοφορίας είχε αναλάβει η Αστυνομία.

Η συνέχεια το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπου Δήμος Χίου μαζί με εθελοντές θα μαζέψουν τα χιλιάδες ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Ρουκετοπόλεμο του 2025.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.