Τελευταία Νέα:

Νοσοκομείο Έδεσσας : Μία διαφορετική εμπειρία - έκπληξη νοσηλείας του πατέρα μου


Γράφει ο Ανδρέας Γάτσος

Επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά για το νοσοκομείο της Έδεσσας , θα σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία , περίπου 20 ημερών με την εισαγωγή του πατέρα μου στην ορθοπεδική πτέρυγα.

Ο 89χρονος Πατέρας μου μεταβαίνει στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (το οποίο ήρθε γρήγορα ) με  σπασμένο ισχίο  από ατύχημα στο σπίτι.

 Λίγος πανικός στην αρχή  τουλάχιστον  για την  μετάβαση του στο νοσοκομείο. Έχοντας ακούσει την  δυσκινησία του ΕΣΥ ,  η μετέπειτα Έκβαση (εισαγωγή , πιθανό χειρουργείο, νοσηλεία ), στο νοσοκομείο της Έδεσσας που εν καιρώ covid δεν  υπήρχαν  και οι καλύτερες  εντυπώσεις, με αγχώνει λίγο περισσότερο.

Η μεταφορά με το ασθενοφόρο έγινε όπως έπρεπε , πρώτα στα επείγοντα όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και κρίθηκε η  εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Απαραίτητη η επέμβαση αφού εξετάστηκε από  τους ειδικούς ορθοπεδικούς, αλλά έπρεπε να προγραμματιστεί το χειρουργείο και να παρθούν αποφάσεις λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού και μεγάλης ηλικίας.

Μέχρι την  ημέρα του χειρουργείου, περίπου μετά από 10 ημέρες η νοσηλεία ήταν υποδειγματική, αξιοπρεπέστατη, με ευγενέστατο και εξυπηρετικότατο νοσηλευτικό προσωπικό σχολαστική καθαριότητα τόσο στους χώρους του νοσοκομείου , δωματίου όσο και στον ίδιο τον ασθενή. 

Δεν χρειάστηκε καμία επιπρόσθετη ιδιωτική υποστήριξη (αποκλειστική νοσοκόμα) στον ηλικιωμένο πατέρα μου και το κυριότερο ο ίδιος ο ασθενής ένιωθε ασφαλής σύμφωνα με την δική του μαρτυρία.

 Επιπλέον, οι θεράποντες  ιατροί, από τον διευθυντή της ορθοπεδικής μέχρι και τους χειρούργους ήταν ευγενείς, τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες αξιοκρατικά και στον προγραμματισμένο  χρόνο και με πλήρης ενημέρωση προς τα συγγενικά πρόσωπα πριν αλλά και μετά που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προκαθορισμένη επέμβαση.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια για παρόμοιες περιπτώσεις στην αρχή ήμουν διστακτικός , αλλά με νοσηλεία περίπου 20 ημερών η διαπίστωσή μου είναι ότι το νοσοκομείο Έδεσσας τουλάχιστον στην ορθοπεδική πτέρυγα που γνώρισα εγώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η μοναδική παραφωνία ήταν ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και για τον λόγο αυτό τα χειρουργεία γίνονται περίπου δύο την ημέρα προγραμματισμένα ανά δύο ημέρες συν ότι έκτακτο έρθει.

Μετά την επέμβαση ανέλαβαν οι φυσικοθεραπευτές του νοσοκομείου όπου με το χαμόγελο και την ευγένεια τους βοήθησαν τον πατέρα μου να σηκωθεί και να περπατήσει πολύ γρήγορα με την βοήθεια βέβαια και βοηθητικών εξαρτημάτων.

Όλα τα παραπάνω , στο  πλέον όχι  αμφισβητούμενο (από εμένα)  για την λειτουργικότητα  του,  Γενικό νοσοκομείου Έδεσσας ένιωσα την υποχρέωση να μοιραστώ την εμπειρία μου.

Το Νοσοκομείο Έδεσσας κατά την προσωπική μου άποψη τουλάχιστον  (20 μέρες νοσηλεία, επισκέψεις κτ),  πλέον, έχει συνέπεια , έχει αποτελεσματικό ανθρώπινο δυναμικό  και προσπαθεί να  προσφέρει το  αγαθό της υγείας στο επίπεδο που πρέπει.

Ευχαριστώ όλο το ιατρικό τιμ και ειδικά τον κ. Παπαδόπουλο που εγχείρισε τον πατέρα μου για την ενημέρωση πριν και μετά την επέμβαση και όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει διαφορετικές εμπειρίες και καταστάσεις από το ίδιο νοσοκομείο αλλά η γενική εικόνα είναι ότι κάτι έχει αλλάξει.








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.