Τελευταία Νέα:

Φώτο: Μία σπάνια αράχνη Πασχαλίτσα βρέθηκε στην Ξιφιανή Αλμωπίας


Η αράχνη Πασχαλίτσα ζει και στην Ελλάδα και στην Ξιφιανή Αλμωπίας!!
Η αράχνη πασχαλίτσα ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος τη δεκαετία του ’90, αφού είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Μία «αράχνη-πασχαλίτσα», ένα αρκετά σπάνιο είδος, εντόπισε στην Ξιφιανή ο κ. Κιρπατσάς Κώστας , όπως μας γνωστοποίησε ο ίδιος με μήνυμά του.


«Σήμερα το πρωί
 παρατήρησα ένα μικρό κόκκινο πραγματάκι να κινείται στο δρόμο. Κοιτάζοντας καλύτερα, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια πολύ παράξενη αράχνη.

Έτσι, έκανα μια σημαντική ανακάλυψη, καταγράφοντας στην Ξιφιανή Αλμωπίας μία από τις σπανιότερες αράχνες του κόσμου, την «αράχνη – πασχαλίτσα» (δεν κάνω πλάκα, γκουγκλάρετε για περισσότερες πληροφορίες).

Είναι τελείως ακίνδυνη και πανέμορφη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Eresus Cinnaberinus: Η επιστημονική ονομασία της αράχνης

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Η «αράχνη – πασχαλίτσα» είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.

Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία και τώρα βρέθηκε και στην Ξιφιανή Αλμωπίας.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.