Τελευταία Νέα:

Προσοχή προσπάθεια απάτης στην Δωροθέα Αλμωπίας - Προσποιήθηκε υπάλληλο του ΕΦΚΑ


Στην Δωροθέα Αλμωπίας πριν από λίγο η Κ.Ε δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν κύριο με το όνομα Αλέκος Παπαδόπουλος προφασιζόμενος ότι παίρνει από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Αθήνα λέγοντας στην κύρια ότι τηλεφωνεί για τα χρέη της στον ΕΦΚΑ. 

Η κυρία του εξήγησε ότι δεν χρωστάει διότι είναι άνεργη και ο υποτιθέμενος υπάλληλος ανέφερε χαρακτηριστικά δεν χρωστάς ούτε ΣΤΗΝ ΙΚΑ; όπου εκεί πλέον προδόθηκε ότι δεν είναι κάποιος υπάλληλος. του ΕΦΚΑ.

Το τηλέφωνο από όπου έγινε η κλίση είναι το : 6934092746 και σας εφιστούμε την προσοχή.

Τι λέει ο ΕΦΚΑ ;

Την προσοχή των πολιτών που λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα εφιστά εκ νέου διοίκηση του e-ΕΦΚΑ: να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών και να μην πραγματοποιούν καμία σχετική συναλλαγή καθότι σε καμία περίπτωση αυτή η επικοινωνία δεν είναι αληθινή και δεν προέρχεται από τον e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσω του επίσημου ιστότοπου (www.efka.gov.gr) ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή e-mail που έλαβε ο ασφαλισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών, υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.