Τελευταία Νέα:

H μοναδική συζήτηση που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ από μηνύματα


Το 2024, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας με τους άλλους, γίνεται μέσω τηλεφώνου –είτε πρόκειται για μηνύματα, είτε για κλήσεις. Το θέμα είναι πως, μερικά πράγματα, καλό είναι να τα συζητάμε από κοντά.
Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τι να θίξουμε από το κινητό μας και τι από κοντά: Θα υπάρξει συναισθηματική φόρτιση; Αν ναι, καλό είναι να περιμένουμε μέχρι να συναντήσουμε τον άνθρωποι που θέλουμε να συζητήσουμε.

Το συνηθέστερο παράδειγμα για το παραπάνω, είναι αυτό του χωρισμού. Καλό είναι να μη χωρίζουμε ένα άτομο μέσω Messenger –ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα κι ας περιμένουμε μέχρι να βρεθούμε. Δεν είναι το μόνο θέμα που πρέπει να περιμένει, ωστόσο. Γενικά, η ανακοίνωση κακών ειδήσεων θέλει ιδιαίτερη λεπτότητα.

Τα καλά νέα, από την άλλη, όπως μία πρόταση γάμου ή μία τέλεια δουλειά, μπορούν να επικοινωνηθούν και τηλεφωνικά.

Άλλο ένα χρήσιμο κριτήριο για να καταλαβαίνουμε αν πρέπει να στείλουμε κάποιο μήνυμα ή όχι, είναι το μέγεθός του. Αν πρόκειται για ολόκληρη παράγραφο που ετοιμάζουμε στα notes του κινητού μας, ίσως είναι προτιμότερο να περιμένουμε λίγο και να κάνουμε την κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.