Δήμος Αλμωπίας :Βελτίωση των σχολικών υποδομών
Με στοχευμένες παρεμβάσεις προχωρήσαμε στη βελτίωση των σχολικών υποδομών, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Με την αρωγή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και του τμήματος παιδείας καταφέραμε ,στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο.
Μέσα από το ίδιο πρόγραμμα, έπειτα από αιτήματα Δήμων όλης της χώρας και την εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, αναμένεται η ένταξη και άλλων σχολικών κτιρίων, που είχε αρχικά εγκριθεί η μελέτη τους και πιθανόν η ένταξη και επιπλέον σχολείων.
Παράλληλα, έχει υποβληθεί πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα «Φοίβος και Αθηνά», η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών υποδομών, το σχολικό συγκρότημα που περιλαμβάνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Από το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας» απο την ΣΑΤΑ σχολικών κτιρίων, εκκινούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της περιοχής, όπως τα Δημοτικά Σχολεία Όρμας, Πολυκάρπης, Τσάκων, Βορεινού, Ξιφιανής, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Γαρεφείου και Λουτρακίου.
Αυτές τις ημέρες συντάσσεται η μελέτη για το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου», που θα αφορά παρεμβάσεις σε σχολεία του Εξαπλατάνου, του Ριζοχωρίου–Μηλιάς, της Περίκλειας, στο Γυμνάσιο Φούστανης, στην Ίδα και στον Αρχάγγελο.
Επιπλέον, αυτήν την περίοδο καταγράφονται οι ανάγκες για το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Αριδαίας» του 2026, ώστε από τις αρχές του έτους να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσια και άλλες σχολικές μονάδες.
Το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκαν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες καθώς και εργασίες χρωματισμών, όπως στο Δημοτικό Θεοδωρακίου, Λουτρακίου, Νηπιαγωγείου Σαρακηνών, Βορεινού και πολλές μικρές παρεμβάσεις επισκευών και συντηρήσεων σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
Οι εργασίες αυτές έγιναν είτε από συνεργεία του Δήμου, είτε σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, και πολλές φορές με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι καθαρισμοί, οι χλοοκοπές και οι απαραίτητες κλαδεύσεις στους αύλειους χώρους.
Στόχος του Δήμου είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο κουδούνι, τα σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, σε ένα ασφαλές και αναβαθμισμένο περιβάλλον.
Συνοψίζοντας , μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν παρεμβάσεις σε 17 σχολεία και αν εγκριθεί η ενεργειακή αναβάθμιση για τα τρία σχολεία θα φτάσουμε τα 20.
Στόχος είναι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να επισκευαστούν ακόμη 15 σχολεία και ως το τέλος αυτής της θητείας να έχουμε στην Αλμωπία τα σχολεία που μας αξίζουν.
Άλλωστε τα παιδιά εχουν προτεραιότητα για εμάς και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαστε συνεπείς, μα πάνω απ'όλα χρήσιμοι!
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.